25n
25N
25N

La zona rehabilitada de l'antiga Fe comença a moblar-se aquesta vesprada

Es preveu que aquesta zona de l’antic Hospital La Fe estiga disponible per a acollir pacients aquesta setmana

La zona rehabilitada de l'antiga Fe comença a moblar-se aquesta vesprada
01/04/2020 -

Concloses les obres de rehabilitació de la primera planta de l’antic Hospital La Fe de València, tot apunta al fet que, aquesta setmana, s’obrirà per a acollir pacients que hagen donat positiu en la prova de la Covid-19. Aquest matí, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que, aquesta vesprada, es començarà a moblar aquesta zona perquè estiga a la disposició de les necessitats sanitàries en el menor temps possible.

Les obres en la primera i tercera planta d’aquest centre sanitari van començar fa deu dies, i quan tots els treballs estiguen conclosos tindran la capacitat per a allotjar a un total de 92 persones malaltes de coronavirus. La part que s’ha adaptat de l’antic Hospital La Fe, com han volgut apuntar des d’un principi, no està afectada “pels problemes que van portar a la Generalitat a clausurar, fa anys, aquest centre”. I és que s’ha triat una zona que es manté en les condicions òptimes per a poder habilitar aquest nou espai sanitari.

Les obres de rehabilitació de l’antiga Fe van començar a executar-se el 17 de març de 2020 en tres torns de 8 hores cadascun per a aconseguir habilitar aquest espai a la major brevetat. De fet, com apuntava el president de la Generalitat, Ximo Puig, “encara que no s’ha produït cap col·lapse en la sanitat pública valenciana, és necessari contemplar tots els escenaris possibles i estar preparats”.

Aquest nou espai s’afegirà als tres hospitals de campanya, que ja s’estan construint a Alacant, Castelló i València, i que la previsió és que s’òbriguen entre la segona i la tercera setmana del mes d’abril, així com als hotels medicalitzats que ja estan acollint pacients lleus que, per diferents motius, no poden realitzar el confinament amb les garanties de seguretat necessàries.

Així, respecte als professionals que nodriran els hospitals de campanya i els hotels medicalitzats, Barceló ha assenyalat que, en el primer cas, seran sanitaris dels centres adscrits i professionals contractats a aquest efecte; mentre que, als hotels medicalitzats, hi haurà dos torns per planta amb un metge, una infermera, un auxiliar d’infermeria, un zelador i tots els serveis i subministraments necessaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 2 =