caixa popular

Gómez anuncia que l'antiga estació marítima es convertirà en un referent de la nova economia emergent

Gómez anuncia que l'antiga estació marítima es convertirà en un referent de la nova economia emergent
03/08/2017 -

L’antiga Estació Marítima de València, un edifici d’aproximadament 7.000 metres quadrats que estava condemnat a la demolició, podrà acollir en un espai únic fins a 300 startups ja consolidades i contribuirà al fet que la Marina de València siga una referència nacional i internacional en una nova economia emergent i basada en la innovació, segons ha informat aquest matí l’alcaldessa en funcions i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez. L’edifici serà condicionat amb càrrec a la iniciativa privada i s’optarà per un sistema de concessió administrativa per a posar-ho en valor i ser, al costat del projecte de l’Alinghi i el de Millora de l’Espai Públic, un dels símbols de l’enlairament de la Marina de València”.

“És voluntat tant del Consorci com de l’Ajuntament situar i referenciar la Marina de València com un pol d’innovació i de referència per al desenvolupament de nous sectors econòmics emergents, i hem d’aprofitar tots els espais perquè volem que la Marina siga una referència en la nova economia i en el desenvolupament d’aquests nous sectors”, ha afirmat l’alcaldessa en funcions i regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, durant la seua visita a l’antiga Estació Marítima, en la qual ha estat acompanyada per Ramón Marrades, director d’estratègia de la Marina de València.

“Hem d’aprofitar espais com el de l’antiga Estació Marítima, i és per açò que estem desenvolupant un projecte amb l’Associació Valenciana de Startups perquè aquest edifici puga acollir a startups ja consolidades que porten uns anys de recorregut i que entenem que és positiu que es referencien en un únic espai, com ocorre en altres ciutats”, ha afegit Sandra Gómez en aquest edifici que, com ha comentat Ramón Marrades, “incomprensiblement estava condemnat a desaparéixer”.

Segons la informació facilitada hui durant la visita a un edifici “sòlid” i amb un una superfície aproximada de 7.000 metres quadrats, l’antiga Estació Marítima serà degudament condicionat amb càrrec a la iniciativa privada per a acollir a eixes empreses startups que, després de la fase d’incubació, es troben ja en un avançat estat de desenvolupament. “Creiem que açò és beneficiós per al sector, en primer lloc per la cerca de sinergies. En segon lloc per la cerca de projectes comuns de col·laboració i, en tercer i més important, perquè pot ajudar a consolidar un ecosistema que facilite l’arribada de noves inversions”, ha puntualitzat Sandra Gómez.

La regidora ha afegit que “hui dia la dispersió era un handicap per al sector de les startups. Tenim empreses fortes, empreses d’èxit, però es troben disperses per tota la ciutat, i una de les seues principals reivindicacions era que les administracions els ajudàrem a cercar un espai únic en el qual poder situar-se totes elles i poder aprofitar els avantatges que açò comporta”, ha assegurat Sandra Gómez. “Creiem que la Marina de València és eixe espai, i gràcies al treball que s’ha desenvolupat i a les negociacions que s’han portat a terme podem dir que a l’Estació Marítima pot albergar un projecte que sobretot vindrà liderat per la mateixa Associació Valenciana de Startups, que amb prou faenes porta un any constituïda i que engloba i representa a totes aquestes empreses emergents.”

Ha parlat de l’objectiu del Govern de la Nau “que València diversifique la seua activitat econòmica a través del desenvolupament de nous sectors que ens ajuden a tenir un creixement de major valor afegit, més sostenible i que genere ocupació de qualitat. Per açò volem apostar per la innovació i per aquestes noves empreses que no són el futur sinó que són el present”. Sandra Gómez ha manifestat que “aquelles ciutats que sàpien situar-se com a referents en el desenvolupament de nous sectors creiem que obtindran un gran avantatge a mitjà i llarg termini. Estem convençuts que iniciatives com aquesta ens faran sentir-nos molt satisfets dins de molt pocs anys, perquè assenten les bases i els pilars d’un nou sector que serà un dels principals motors econòmics d’Espanya, i esperem que València puga realitzar una important aportació.”


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios