25n
25N
25N

L'antiga Gerreria de Paterna acollirà el Centre Sociocultural "Paco Giner"

L'antiga Gerreria de Paterna acollirà el Centre Sociocultural "Paco Giner"
23/09/2020 -

L’Ajuntament de Paterna adequarà les instal·lacions de l’antiga gerreria de Paterna, situada al parc d’Alborgí, per a albergar en elles un centre Sociocultural que rebrà el nom de “Paco Giner”, en honor al conegut terrissaire paterner.

Així li ho han anunciat hui el Tinent Alcalde de Protecció a les Persones, Participació Ciutadana i Ocupació, Julio Fernández al costat de la regidora d’Inclusió Social Isabel Segura durant la visita que han realitzat aquest matí al complex juntament amb membres de l’Associació de Veïns d’Alborgí.

El nou centre sociocultural, que comptarà amb una inversió de 300.000 euros, disposarà d’una part més social, on se situaran diferents serveis municipals com l’Oficina d’Habitatge, l’Oficina Pangea, l’Equip Específic d’Intervenció amb la infància i adolescència (EEIIA) i el centre de menors d’Alborgí i una part més cultural que acollirà una exposició permanent del conegut terrissaire Paco Giner, amb prop de 300 peces i que permetrà oferir una visió de la gerreria dels segles XIX i XX.

L’antiga gerreria s’estén sobre un solar de 693 m², amb una superfície construïda de 437 m², de les quals 182 m² corresponen a coves, 255 m² a sales i 375 m² a patis.

Amb la recuperació d’aquesta edificació com a centre sociocultural, el consistori no sols contribueix a la conservació i protecció d’aquest emblemàtic espai en donar-li un ús municipal sinó que a més valora dos senyals d’identitat paterneres com són les cases cova i la terrisseria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 17 =

bombers
bombers