25n
25N
25N

Antifrau veu irregularitats en els contractes de la coberta del TEM i en menjadors de centres ocupacionals

Antifrau veu irregularitats en els contractes de la coberta del TEM i en menjadors de centres ocupacionals
19/10/2020 -

L’Agència Valenciana Antifrau veu irregularitats en la contractació per part de l’Ajuntament de València de la coberta del Teatre El Musical (TEM) i els contractes de menjadors dels centres ocupacionals, segons ha revelat el grup municipal ‘popular’ en el consistori.

La portaveu del grup municipal ‘popular’, María José Catalá, ha denunciat aquest dilluns que la gestió de l’equip de govern “està provocant ja perjudicis econòmics” per al consistori, després de conéixer resolucions de l’Agència Valenciana Antifrau que qualifica d'”irregularitats administratives greus” dues actuacions.

El PP reclama que s’assumisquen responsabilitats i es restituïsquen els perjudicis a les arques municipals que han suposat totes dues actuacions qüestionades per l’Agència Antifrau: el pagament de 534.606 euros per la prestació del servei dels menjadors de tres centres ocupacions municipals que s’han realitzat sense contracte des de l’any 2017 a 2020 i el contracte de la coberta del TEM.

Antifrau afirma, sobre el primer cas, que “ha quedat acreditat que es va pagar un preu superior al marcat pel mercat durant el període de prestació sense cobertura contractual” i xifra el sobrecost pagat al no disposar de contracte legalment establit en 91.908 euros.

Quant a la coberta del TEM, Antifrau assenyala, segons explica el PP, que es va realitzar un fraccionament que ha generat la tramitació de dos contractes menors, que el segon d’ells no va ser executat i “ha causat un perjudici directe a les arques municipals, sense que conste la depuració de les responsabilitats que resulten procedents”. El perjudici econòmic es xifra en 7.000 euros.

“Les noves resolucions de l’Agència Valenciana Antifrau que hem conegut confirmen irregularitats greus del govern municipal sense que es depuren responsabilitats. Això és conseqüència de la contínua utilització del fraccionament de contractes menors en la gestió municipal” per a poder donar-los a dit i no permetre la lliure concurrència, denúncia el PP en el consistori.

Antifrau afirma sobre les contractacions que “s’observen indicis que han tingut lloc conductes o fets que podrien presentar caràcters d’irregularitats administratives greus”, que impliquen “vicis de nul·litat per haver-se prescindit totalment i absolutament del procediment contractual legalment establit”.

Per això, des del PP es demana al Govern municipal que “reclame i depure responsabilitats perquè s’assumisca el pagament dels perjudicis econòmics o que assumisca el pagament l’equip de Govern de Ribó i PSOE”. Al seu judici, “no han de ser els veïns de València als quals se’ls apugen cada any els impostos els qui paguen la seua mala gestió municipal amb contractacions que han provocat perjudicis per a l’Ajuntament”, ha afegit Catalá.

En aquesta línia, ha recalcat que el Tribunal de Comptes, en els seus informes anuals, “destaca la mala praxi municipal i abús de les contractacions a dit” i, segons es desprén de l’informe d’aquest organisme, “el 96,8% de les contractacions realitzades a l’Ajuntament en 2016 van ser de manera directa per contractes menors, i per tant adjudicats a dit”.

No obstant això, critica que, malgrat aquests “advertiments”, des del Govern municipal “continuen abusant de les contractacions a dit” i l’any 2019 es van formalitzar 2.448 contractes per les diferents regidories del Govern per un import de més de 14 milions d’euros. “A ells caldria sumar les empreses i organismes públics que no ofereixen encara les dades en el portal de transparència”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + un =