Antifrau requereix a l'Ajuntament de València tota la documentació sobre els contractes amb La Paisatgeria

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

L'Agència Antifrau ha requerit a l'Ajuntament de València tota la documentació sobre els contractes adjudicats pel consistori a la firma La Paisatgeria, una empresa de la qual va formar part la directora general d'Habitatge de la Generalitat, segons ha informat el grup popular en un comunicat, en el qual recorda que el PP va denunciar el "contracte exprés" i "a dit" a aquesta firma per al disseny de la remodelació de la plaça de l'Ajuntament.

La reclamació de l'Agència d'Antifrau s'estén a tots els contractes realitzats "a dit" pel Govern de Ribó i PSOE amb l'empresa La Paisatgeria, així com els contractes que han signat els integrants de l'empresa, i que ja han sigut remesos pel consistori.

Entre ells està l'adjudicat aquest estiu per a la remodelació del projecte d'adequació a l'ús públic del recinte de les comportes de la Gola de Puchol i la seua integració en un mirador pròxim, amb un import de 14.800 euros, a més d'un altre per 8.500 euros per la direcció d'obres.

Aquesta firma va ser l'adjudicatària per l'EMT del disseny de la reforma per a tancar al trànsit de la plaça i l'habilitació d'un carril bus, amb les jardineres valorades en 1.400 euros cadascun d'ells. El pressupost va ser de 14.950 euros (IVA aparte), "la qual cosa va suposar quedar-se només a 50 euros del límit legal", apunta el PP en el comunicat.

Sobre aquest tema, la portaveu del PP en el consistori, María José Catalá, ha assegurat que la contractació del disseny i les obres provisionals de la plaça de l'Ajuntament, per import d'1,2 milions d'euros, "es va fer mitjançant 12 contractes, dels quals huit van ser adjudicat a dit sense pública concurrència" i ha denunciat que es tracta d'una fórmula de contractació "a dit de la qual ha abusat reiteradament els governe de Ribó i PSPV".

En aquesta línia, critica que l'equip de govern "ha atorgat més de 80 milions d'euros a través de 16.000 contractes a dit al llarg dels cinc anys en què gestionen l'Ajuntament".

"Per tant, que ara l'Agència Antifrau demane a Ribó i el PSPV aclariments sobre la contractació a dit del disseny de la plaça de l'Ajuntament no és d'estranyar, perquè aquesta contractació es va fer de manera expressa en tan sols tres dies, i a una empresa de la qual formava part com a sòcia, dies abans de l'adjudicació, la directora general d'Habitatge de la Generalitat", ha assegurat.

Catalá ha afirmat que "no és la primera vegada que tant l'Interventor Municipal com l'Agència Antifrau han advertit al govern municipal perquè frene aquest tipus de contractació que no garanteix la igualtat i la pública concurrència de les empreses" i ha assenyalat que l'any 2016 "van eliminar la fiscalització prèvia a la tramitació de contractes menors per a agilitzar la concessió de contractes a dit".

"A més, en els successius Informes de Control Financer de la Intervenció General de l'Ajuntament van advertint que un gran nombre de regidories té en els contractes menors la seua principal eina de gestió, una cosa reprovable i inapropiat per a garantir la igualtat i pública concurrència de les empreses".

Destacats