25n
25N
25N

Antifrau investiga la requalificació del sòl dotacional en Penya-roja per a construir finques

Antifrau investiga la requalificació del sòl dotacional en Penya-roja per a construir finques
05/06/2021 -

L’Agència Valenciana Antifrau ha obert investigació per la requalificació de terrenys d’ús dotacional per a construir finques d’habitatges en el barri de Penya-roja realitzada pel Govern de Ribó i PSOE. El PP sempre s’ha oposat a aquesta requalificació que deixarà minvat el futur parc del barri de Penya-roja i avinguda de França. Els veïns van qualificar de pelotazo aquesta operació que han portat també als tribunals.

En la seua resolució Antifrau acorda obrir la investigació: “iniciar les actuacions d’investigació de l’expedient per a la determinació de l’existència de presumptes irregularitats, en haver-se comprovat a l’existència d’indicis raonables de veracitat dels fets dels quals porta causa l’alerta a l’efecte del qual es disposa en l’article 12 de la Llei 11/201, de 28 de novembre”.

En la mateixa resolució de l’Agència on es relaten tots els fets denunciats requereix a l’Ajuntament diferent documentació d’aquesta requalificació de terrenys i per a la qual li marca un termini de deu dies per a entregar-la.

“Des del PP votem en contra de la requalificació de l’únic sòl dotacional en el barri de Penya-roja per a construir habitatges i ara valorem molt positivament que s’investigue l’actuació per a arribar al fons i s’escolte els veïns que viuen en aquest barri”, va assegurar la portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo.

Els populars van recordar en el ple que els mateixos veïns i els col·lectius estan qualificant de “pelotazo” aquesta requalificació que acabarà amb l’únic sòl dotacional del barri, zona verda i sòl educatiu. El Govern de Ribó i PSOE culminen el que els veïns, Salvem Tabacalera i Sindic de Greuges manifesten que pot incomplir la legalitat.

La portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo, va dir llavors que “la voluntat del PP que l’Ajuntament arribe a un acord amb els veïns del barri de Penya-roja per a evitar la modificació definitiva del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) que implica la requalificació de dues parcel·les com a sòl urbanitzable que tenien la qualificació d’escolar i zona verda”.

Ferrer San Segundo ha destacat que “és necessari que el govern de Ribó i PSOE reflexione i rectifique la seua decisió sobre aquesta requalificació”, després de conéixer-se una resolució del Sïndic de Greuges en la qual suggereix que, “abans que es produïsquen la modificació definitiva del PGOU, es mantinguen les reunions de treball que siguen necessàries amb l’Associació de Veïns autora de queixa amb la finalitat de dialogar, analitzar i en el seu cas corregir i esmenar les nombroses qüestions de legalitat plantejades”.

Ferrer San Segundo popular ha exigit al govern municipal que “atenga i responga” a la proposta dels representants veïnals sobre les possibles alternatives per a evitar la requalificació. “Ningú ha anomenat als veïns per a donar-los resposta a la seua proposta. No hi ha més senyal de prepotència que el menyspreu als veïns, per això els demane que rectifiquen els escolten i atenguen també la recomanació del Síndic de Greuges que s’òbriga un diàleg per a esmenar les possibles il·legalitats”.

“És urgent que Puig i Ribó, Compromís i PSPV, reflexionen i rectifiquen la seua decisió sobre aquesta requalificació. Perquè no hi ha pitjor governe que el que s’allunya del carrer, oblida els seus principis i no escolta als seus veïns” – ha conclòs Ferrer San Segundo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + dos =