25n
25N
25N

Antifrau investiga ja la contractació a l'empresa vinculada a un alt càrrec del Consell per a convertir en zona de vianants la plaça de l'Ajuntament

Xisco Navarro

Antifrau investiga ja la contractació a l'empresa vinculada a un alt càrrec del Consell per a convertir en zona de vianants la plaça de l'Ajuntament
17/11/2020 -

L’Agència Valenciana Antifrau ha iniciat la investigació per la contractació per part del regidor Guiseppe Grezzi, a través de l’EMT, del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament a l’empresa Paisatgeria, vinculada a un alt càrrec del Govern de la Generalitat Puig-Oltra, en concret la directora d’Habitatge. El PP va denunciar davant l’Agència Valenciana Antifrau la contractació en temps rècord de tres dies del projecte, sense informes, amb l’única signatura de l’exgerent i sense consignació pressupostària.

La resolució d’Antifrau recull “iniciar expedient d’investigació per a la determinació de l’existència de presumptes irregularitats, ja que s’ha comprovat l’existència d’indicis raonables de veracitat dels fets dels quals porta compte la denúncia a l’efecte del disposat en l’article 12 de la Llei 11/2016, de 28 de novembre”.

Antifrau recull que “en particular, s’ha constatat la creació d’una societat civil professional denominada la Paisatgeria SCP per part de quatre persones físiques. Tant la societat constituïda com les persones físiques amb caràcter individual han sigut adjudicatàries de 2015 de diverses contractacions, mitjançant la modalitat de contractació menor, promogudes per l’Ajuntament de València, en diferents departaments de l’acció administrativa municipal, com per l’empresa municipal de transports de València (EMT), empresa pública vinculada a l’entitat. Això podria haver donat lloc a l’existència de conductes col·lusòries del mercat mitjançant la vulneració de la lliure concurrència”.

L’Agència Antifrau també requereix en el mateix expedient a l’EMT i a l’Ajuntament que certificació de totes les operacions comptables amb una relació de persones relacionades amb l’empresa Paisatgeria al mateix temps que es demana que informe “sí consta en els expedients algun informe tècnic que justifique el motiu pel qual en l’expedient es va contractar conjuntament la redacció del projecte i la direcció d’obra, i si es van contractar de manera independent”.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha assenyalat que “aquest inici de la investigació per part d’Antifrau prova que hi ha indicis d’irregularitats en la contractació d’un projecte que va fer en temps rècord i sense cap mena d’informe previ”.

Catalá ha demanat valentia al PSOE per a apartar ja al regidor Grezzi de l’EMT. “Han fet desistiment de funcions en deixar en mans de l’EMT obres que hauria de fer Urbanisme, i ara aquesta resolució d’Antifrau demostra una vegada més la necessitat d’apartar a Compromís de l’empresa de transports per al bé de tots els ciutadans”.

“És una prova més de la pèssima gestió que el Govern de Ribó i PSOE en l’EMT, on no sols els roben 4 milions d’euros sense que ningú assumisca cap responsabilitat, sinó que utilitzen la companyia pública per a fer actuacions impròpies com és la conversió en zona de vianants de places, i damunt el fa malament”, ha explicat la portaveu del PP.

“Aquest és un motiu més per a reclamar la intervenció municipal de l’EMT i que siguen els tècnics de l’Ajuntament els qui assumisquen el control, alhora que demanar un concurs públic i de mèrits per a triar al millor gerent que de la companyia que se centre a millorar el servei i descarte actuacions que no són pròpies dels fins d’aquesta”, ha assegurat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 5 =

25n horta sud
CCCC
25n horta sud