25n
25N
25N

Antifrau detecta ingerències d'un assessor de Ribó en el plec del concurs de Plaça de la Reina, segons PP

Antifrau detecta ingerències d'un assessor de Ribó en el plec del concurs de Plaça de la Reina, segons PP
21/08/2020 -

El grup Popular a l’Ajuntament de València ha revelat aquest divendres que l’Agència València Antifrau adverteix en una investigació oberta pel canvi dels plecs del concurs del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina que “s’observen ingerències en les funcions que corresponen al personal funcionari” per part d’una assessora de l’alcalde Joan Ribó.

El Grup Popular va denunciar en el seu moment “irregularitats” a l’Agència Antifrau, entitat que va comunicar al consistori fa més d’un any que obria una investigació pels indicis existents sobre una possible ingerència d’un assessor d’alcaldia, en canviar els plecs de condicions del concurs de les obres de remodelació de la plaça de la Reina.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat explicacions al primer edil “perquè segons detalla l’Agència Antifrau, un assessor de l’alcalde Ribó va ordenar modificar els Plecs de condicions Tècniques i Administratives redactats pels tècnics municipals i que van servir de base per a la licitació”, ha asseverat.

La participació de l’assessor de Ribó va consistir en l’eliminació de determinats plans que formaven part del projecte guanyador del concurs d’idees de 1999 organitzat pel Col·legi d’Arquitectes i modificant i introduint nous criteris de puntuació, en aspectes com l”Anàlisi i valoració dels principis compositius del Projecte guanyador del concurs organitzat pel COACV en 1999′, precisen els ‘populars’ en un comunicat.

A més, la portaveu popular considera “molt greu” que des del Servei de Mobilitat, dirigit pel regidor Giuseppe Grezzi, es donara validesa a les modificacions que l’assessor de Ribó va introduir als plecs de condicions d’un concurs públic d’un projecte que tenia com a preu de licitació inicial de 9,6 milions d’euros.

“Demanem que Ribó aclarisca què pretenia des d’Alcaldia amb els canvis en els criteris de valoració de les ofertes, perquè per a això, els tècnics municipals defensen millor que l’alcalde l’objectivitat en un procediment obert. Volem saber quina era la seua vertadera intenció”, ha reclamat Catalá.

A més, la portaveu del PP a l’Ajuntament ha lamentat “l’ocultisme sobre aquest expedient al qual s’ha negat l’accés al Grup Popular durant més d’un any, la qual cosa va fer que presentàrem una queixa a la Defensora del Poble”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − un =