25n
Orgull
Orgull

Els anticossos generats després de la infecció natural de la Covid-19 es mantenen més enllà de 12 mesos

Els anticossos generats després de la infecció natural de la Covid-19 es mantenen més enllà de 12 mesos
21/06/2021 -

Els anticossos IgG generats després de la infecció natural de la Covid-19 es mantenen més enllà de 12 mesos, segons mostra un estudi de seropersistència realitzat a 306 sanitaris de HM Hospitales contagiats pel virus SARS-CoV-2, coordinat per la Fundació d’Investigació HM Hospitales i la col·laboració del Departament de Seguretat Laboral i el servei de Laboratori de HM Hospitales.

L’estudi, publicat en ‘European Journal of Internal Medicine’, és el primer estudi que mesura l’evolució de la cinètica dels anticossos desenvolupats davant el SARS-CoV-2 entre professionals sanitaris, amb una mitjana d’edat de 44,7 anys i en el qual el 69,9% són dones. En el mateix es xifra que el temps mitjà estimat en què es manté la protecció després d’un contagi natural està en 375 dies després de la detecció inicial dels anticossos.

Segons l’investigador principal de l’estudi, el doctor José F. Varona, del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari HM Montepríncipe, “les troballes del present estudi en treballadors sanitaris poden extrapolar-se a la població general i proporcionen dades molt valuoses en el maneig de la pandèmia COVID-19: els anticossos generats per infecció natural tenen una duració mitjana estimada d’almenys 12 mesos”.

Aquest estudi en el qual període d’observació dels treballadors implicats ha sigut de deu mesos revela que el 76,8% dels sanitaris del Grup estudiats van mantenir nivells de seropositivitat més enllà dels nou mesos després d’infectar-se, però amb una reducció progressiva dels títols d’anticossos, que van disminuir en un 82%, mentre que es van mantenir estables en un 13,1%.

“Durant l’estudi, que es va dur a terme amb cohorts diferenciades i estudiades en diferents períodes des de l’inici de la pandèmia, es van observar dos perfils dinàmics d’anticossos diferents: un, més freqüent, amb una disminució progressiva del títol d’anticossos; i un altre, menys freqüent, de subjectes que van mantenir estable el nivell d’anticossos durant els quasi deu mesos de seguiment”, assenyala Varona.

Un altre dels aspectes que posa de manifest aquest estudi revela que els factors associats amb un perfil d’anticossos estable (no descendent) i una major duració dels anticossos van ser l’edat avançada, els títols inicials d’anticossos més alts i una alta exposició a COVID-19, és a dir, aquella que van patir els treballadors en primera línia que van assistir a pacients amb COVID-19 i que van patir una infecció entre greu i moderada.

“Sens dubte aquests resultats poden tindre implicacions potencials en l’estratègia de vacunació actual. De fet, esperem nous resultats d’aquest estudi amb un termini major, en concret, amb dades que s’estenen fins al segon semestre de 2021, i que ens ajudaran a comprendre millor i amb més precisió la resposta immune a la malaltia”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =