La cavalcada de l'Any Nou Xinés acosta la seua cultura al cor de València

La cavalcada de l'Any Nou Xinés arrancarà, a les 18.30 hores, des del carrer Pelayo

Guardar

Cavalcada de l'Any Nou xinès a València
Cavalcada de l'Any Nou xinès a València

Aquest dissabte, 9 de febrer, València es prepara per a acollir, un any més, la cavalcada que celebra l'arribada de l'Any Nou Xinés, que començava oficialment dimarts passat, 5 de febrer. Una cavalcada, que recorrerà el centre de la ciutat i que, segur, tornarà a fer gaudir a tots els assistents mostrant no solament la tradició xinesa, sinó també part de la seua cultura. Per descomptat, a la cavalcada també assistirà l'Alcalde de València, Joan Ribó,

La cavalcada de l'Any Nou Xinés arrancarà, a les 18.30 hores, des del carrer Pelayo, i continuarà pel carrer Xàtiva, Marqués de Sotelo i, finalment, la Plaça de l'Ajuntament, on tindran lloc diferents activitats per a amenitzar la celebració, tal com van revelar des de l'Institut Confucio de la Universitat de València i l'Associació de Comerciants Xinesos durant la presentació.

Durant tot el recorregut, els assistents podran gaudir del tradicional ball del Drac i Lleó; demostracions de taitxí i wushu; així com de les sorprenents carrosses i desfilades ètniques. Sens dubte, s'han posat tots els esforços per a aconseguir que, una vegada més, aquesta multitudinària cavalcada, que espera acollir a més de 20.000 assistents, brille amb llum pròpia.

La regidora de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha qualificat de "fita important" un esdeveniment d'aquestes característiques, ja que "València és una ciutat oberta, diversa, plural i orgullosa de la seua diversitat cultural". Així mateix, Gómez ha destacat que "en els últims anys, hem desenvolupat des de l'Ajuntament una especial relació d'amistat amb el poble xinés, que ha cristal·litzat en diversos convenis d'agermanament i de col·laboració com els subscrits amb les ciutats xineses de Guanzhou, Chengdú o Xi'an, i, enguany, oferim al poble xinés el millor del cor de la ciutat, la seua plaça de l'Ajuntament".

Enguany, la comunitat xinesa celebra l'any del porc, "símbol de la felicitat, harmonia i prosperitat econòmica", ha explicat Vicente Andreu, director de l'institut Confucio de la Universitat de València. No obstant això, l'important és acostar a la societat valenciana "unes pinzellades de la cultura xinesa" amb una cavalcada que, en aquesta ocasió, serà encara més espectacular.

Destacats