25n
25N
25N

Alboraia, Museros i Rafelbunyol celebren el 125 aniversari del 'Trenet'

Els municipis comptaran amb una exposició commemorativa sobre el projecte ferroviari

Alboraia, Museros i Rafelbunyol celebren el 125 aniversari del 'Trenet'
12/09/2018 -

Alboraia, Museros i Rafelbunyol commemoraran els 125 anys de l’arribada del ‘Trenet’ que va connectar la ciutat de València amb aquestes localitats.
La mostra “125 anys del trenet; Pont de Fusta – Alboraia – Museros – Rafelbunyol”, comptarà amb una exposició en cadascuna de les poblacions que mostrarà el context històric i l’impacte econòmic, social i cultural que va tenir la infraestructura ferroviària. A més, les exposicions comptaran amb imatges de l’època i objectes de la cultura ferroviària amb l’objectiu d’explicar i posar de manifest el valor històric del ‘Trenet’.

Alboraia albergarà l’exposició sobre els inicis del ferrocarril, Museros la implantació de la via estreta i Rafelbunyol explicarà la història del Trenet. Les tres exposicions es poden visitar de forma independent i tracten de recuperar la història d’aquesta infraestructura vinculada al desenvolupament de la comarca.

La inauguració de les exposicions serà divendres que ve 21 de setembre a les 18 hores i constarà d’una ruta que començarà en la Casa de la Cultura José Peris Aragó d’Alboraia, continuarà a les 19 hores en la Casa de Cultura de Museros i finalitzarà a les 20 hores en la Casa de Cultura de Rafelbunyol, on es realitzarà una clausura de l’acte.
El ‘Trenet’ ha sigut partícip de vides, històries i fets rellevants, importants en la seua pròpia dimensió individual i, en conjunt, altament interessants a escala col·lectiva. En aquesta mostra volem ajudar a rememorar aquelles històries. Històries de les quals formem part i en les qual esperem que el visitant es veja immers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19