25n
25N
25N

Burjassot es bolca en la inclusió social de joves llançant un nou projecte de formació

Burjassot es bolca en la inclusió social de joves llançant un nou projecte de formació
18/01/2019 -

L’Ajuntament de Burjassot, a través de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, de la mà d’ANIMA’T, l’Escola Municipal d’Animadors Juvenils de Burjassot ha llançat de nou un projecte “BIS” per a afavorir la inclusió social dels joves basat en la formació en l’oci i el temps lliure. Aquest projecte està dirigit especialment a joves en edats compreses entre els 18 i els 29 anys que, per diferents motius, ni estudien ni treballen; manquen d’una formació bàsica; han abandonat l’escolarització o estan en atur, és a dir, estan en risc d’exclusió social.

El projecte, desenvolupat amb la col·laboració dels Serveis Socials Municipals, està dirigit a gent jove en risc d’exclusió social i centrat en la formació en oci i temps lliure. Consisteix a ser alumne o alumna del curs de monitor de temps lliure educatiu infantil i juvenil; curs que tindrà 150 hores d’etapa lectiva, que es durà a terme entre els mesos de febrer a maig, i 160 hores d’etapa pràctica. El curs està dins dels impartits per Anima’t, escola homologada per l’IVAJ per a la formació en matèria d’animació. A més, el projecte es completa amb dos mòduls més de 15 hores cadascun: el de cerca d’ocupació i el d’habilitats socials.

Una vegada finalitzada la part teòrica s’iniciaran les pràctiques que es duran a terme durant el mes de juliol a l’Escola d’Estiu de l’IMCJB. L’etapa lectiva del curs està previst que s’inicie el 19 de febrer i finalitzarà el 20 de juny i tindrà horari de matí, els dimarts i dijous de 9 a 14. L’etapa pràctica serà del 24 de juny al 31 de juliol, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Aquest curs, té com a objectiu capacitar als joves per a la realització d’activitats d’oci i temps lliure, obtenint titulació oficial i, a més, donar-los l’oportunitat de participar en la dinamització cultural, social i patrimonial del municipi. A tot això s’uneix que a l’alumnat se li dota d’activitats pedagògiques, recursos formatius i documentals i se li formarà en diverses activitats educatives d’oci i temps lliure.

Els interessats a ser part del projecte i de formar-se en el camp de l’animació i l’oci educatiu millorant la seua ocupabilitat, poden dirigir-se als tècnics de la Casa de Cultura per a rebre aquella informació que necessiten sobre el curs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 1 =