25n
25N
25N

Més d'un miler d'estudiants participen en les animacions lectores de la Biblioteca de Picassent

Més d'un miler d'estudiants participen en les animacions lectores de la Biblioteca de Picassent
12/06/2018 -

La Biblioteca Municipal de Picassent ha celebrat una nova edició de les animacions lectores per als escolars de la localitat, en la qual ha participat l’alumnat de 2n, 4t i 6é de Primària, amb una xifra total de 667 escolars. Els més xicotets, s’han endinsat en el món de ‘El Riu d’Elena’, obra de Marta Insa; l’alumnat de 4t ha gaudit de Contacontes i, els més grans, els de l’últim curs de Primària, han llegit ‘Empar Fallera Major Infantil’, de la mà de la seua autora, Fani Grande.

Pel que fa a l’ESO, el nombre d’alumnes de 1r, 2n i 3r se situa al voltant dels 600, una xifra molt semblant a la de l’any 2017. D’entre les lectures programades per a enguany, caldria destacar ‘Quin Sidral’, de Pasqual Alapont; ‘El Triangle Rosa’, de Silvestre Vilaplana i ‘L’Enigma Gulliver’, de Vicent Dasí.

“Es tracta de despertar l’interés per la cultura i, en concret, per la literatura, en la població xicoteta i jove per tal de crear els lectors de hui i de demà, és treball nostre facilitar les eines”, assenyala el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela.

Les animacions lectores han complit enguany els seus primers 20 anys de vida i ho fan amb una salut de ferro. Convé destacar que durant aquestes dues dècades han passat quasi un centenar d’autors i contacontes. Cal subratllar alguns noms com ara les picassentines Jèssica Fortuny i Elsa Tronchoni, i els picassentins Paco Santana, Paco Romeu i Vicent Dasí, així com escriptors que han posat en relleu l’activitat cultural, com ara els guardonats Ferran Torrent, Isabel Clara-Simó, Pasqual Alapont, Carles Cano, Xavier Aliaga, Josep Franco, Víctor Labrado i Gemma Pasqual, entre d’altres. “Parlem de xifres significatives que ens ajuden a continuar aquesta trajectòria mitjançant activitats culturals com ara les animacions lectores, en les quals han participat gairebé 15.000 alumnes, quasi la població de la nostra localitat”, declara Sobrevela.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 13 =

CCCC
torrent