25n
Orgull
Orgull

L'anell ciclista es consolida com una de les millors opcions per a desplaçar-se per València

L’ús del carril bici en la nostra ciutat augmenta un 27%

L'anell ciclista es consolida com una de les millors opcions per a desplaçar-se per València
21/11/2017 -

L’anell ciclista de València ha generat tant detractors, com a adeptes. No obstant això, tot apunta que aquests últims han anat augmentant a mesura que s’ha anat acabant la gran obra que va suposar per a la nostra ciutat les connexions amb el carril bici. Tant és així, que, el nombre d’usuaris ha augmentat en un 27%, que ha provocat no solament una lleugera disminució del tràfic, sinó que a més València es va consolidant com un referent de la mobilitat sostenible.

Així, i d’acord amb les dades de l’Ajuntament de València, entre els mesos d’abril i octubre, l’itinerari de la ronda interior ha passat de 18.890 ciclistes a 24.021, sent el carril bici del carrer Colón, la de Xàtiva, la de Guillem de Castro o la del carrer Blanqueries els més utilitzats pels valencians.

Però a més, si ens centrem en els carrils bici que han experimentat un major increment, sens dubte, es trobaria el de l’avinguda Tarongers, amb un augment del 31%, el carril bici de la zona universitària de Blasco Ibáñez, que ha crescut en un 30%, el de l’avinguda d’Aragó amb un 17% i, finalment, el de l’avinguda del Port amb una pujada d’usuaris d’un 20%.

Unes dades que reflecteixen el bon acolliment que està tenint l’anell ciclista, un projecte ambiciós que no acabarà ací, ja que, en paraules del Regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, quan el vam entrevistar a València Extra, ‘ens posarem a la feina per a connectar tots els barris de l’oest de la ciutat cap al centre. Parlem de barris molt poblats com l’Avinguda del Cid, que és una avinguda molt transitada fins a la Plaça Espanya amb el carrer Sant Vicent. Després, seguirem articulant la resta de projectes que vénen dels projectes participatius’.

DecidimVLC: El carril bici dins dels projectes més valorats.

Ja anunciem que en la primera fase de la consulta ciutadana DecidimVLC, la proposta més votada va ser la conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l’Ajuntament. No obstant això, d’entre els projectes millor valorats, es trobava l’ampliació de l’anell ciclista en les grans vies de Fernando el Catòlic i Ramón y Cajal.

Fins al 30 de novembre, aquests projectes es troben en fase de l’estudi de la viabilitat. A partir d’aquest moment, i fins al 15 de desembre, els veïns podran realitzar la votació final d’aquests pressupostos participatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dinou =