25n
Orgull
Orgull

L'Anell Ciclista de València aconsegueix els 2 milions de bicis i VMP al tram de Xàtiva

La nova infraestructura acumula un 135% més d’usuaris al centre que al març de 2018

EP

L'Anell Ciclista de València aconsegueix els 2 milions de bicis i VMP al tram de Xàtiva
03/04/2019 -

Des de l’Ajuntament de València celebren una nova xifra de l’Anell Ciclista. El dimarts 19 de març, amb el comiat de les Falles, es va aconseguir la xifra de “2.000.000 de persones amb bici, patinet o vehicle de mobilitat personal (VMP)”. Unes dades que, segons el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “evidencien el creixement constant en el nombre de persones que cada dia es passen a la mobilitat sostenible de la ciutat”, tal com ha avançat pel seu perfil d’Instagram.

Aquesta xifra s’aconsegueix després de complir, exactament, 2 anys i 16 dies. Durant el primer any en aquest mateix tram del carrer Xàtiva enfront de l’Estació del Nord, es van acumular aproximadament 850.000 passos. Un any després, en 2019, va aconseguir més d’1,9 milions de passos de vehicles de mobilitat sostenible, per a arribar als 2 milions anunciats; això és un 135% més que a principis de març de l’any passat.

El primer mes d’inauguració d’aquest tram es va registrar una mitjana de 2.479 passos diaris. En les últimes dades disponibles en l’Oficina Estadística de l’Ajuntament, al febrer d’enguany la mitjana va aconseguir les 4.375 bicis i VMP que, segons el regidor, ja supera les 5.000.

Grezzi ha avançat aquestes dades recollides pel Centre de Gestió del Trànsit i publicats mensualment en la web de l’Ajuntament. Assegura que aquestes dades reforcen la imatge de València com “un referent i model a seguir en l’àmbit estatal” referent a mobilitat urbana.

https://www.instagram.com/p/Bvyu0WVF5bG/?utm_source=ig_web_copy_link

El regidor que aquestes dades no serien possibles “sense la voluntat política necessària per a aconseguir-lo” i, sense el que assegura que és “més important”, “totes les persones que van de la mà d’aquest canvi i el fan efectiu diàriament”.

La construcció de la infraestructura ciclista, molt criticada des del PPCV i Ciutadans -que va arribar a demanar la seua “reversió“-, ha sigut premiat en diferents ocasions per la seua “aposta per la mobilitat sostenible” o, el cas més recent, el premi ‘Bikefriendly 2019‘.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =