25n
25N
25N

Nou tram de l'anell ciclista des del Pont de Fusta

Nou tram de l'anell ciclista des del Pont de Fusta
18/02/2017 -

Ni calçada completament segura ni vorera suficientment ampla per a compartir espai amb els vianants, fins ara. El Servei de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament ha trencat amb un dels radials més impenetrables per a circular amb bicicleta gràcies a l’obertura de la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria des del Pont de Fusta fins al pont del Real, un tram que compta amb un total de 550 metres.

Açò significa que els ciclistes ja disposen d’un tram de carril bici protegit, de 3,2 quilòmetres, des de la Ronda Nord, en la porta d’Alboraia, fins a la plaça de Tetuan passant per Alfauir, Almassora i Pont de Fusta, que es poden recórrer en uns 15 minuts. Sense oblidar que en aquest eix s’uneixen connexions de carrils bici com la dels carrers de Reus i Ruaya.

L’estrena també implica la connexió de la ronda interior amb Blasco Ibáñez pel pont del Real, una unió fins a la plaça de Tetuan i el futur anell interior complet que passarà per Colón, Xàtiva i Guillem de Castro.

A més, seguint els criteris de seguretat establits per a tot l’anell ciclista, s’ha pintat de roig el tram de carril bici paral·lel al pas de vianants que se situa en l’accés al pont de la Trinitat. En aquest encreuament, el semàfor es manté en groc intermitent i és molt necessari marcar la visibilitat del tram per a evitar incidents amb els agents més vulnerables de la via pública.

NOVES CONNEXIONS A BENIMACLET

El Servici de Mobilitat Sostenible afig a l’obertura d’aquest tram d’anell ciclista, dues connexions de carril bici més. Aquesta vegada a Benimaclet i en la zona sud de la ciutat.

En el cas de Benimaclet, es tracta de l’enllaç que va pel carrer de Ramón Asensio unint el carril provinent del Campus de Blasco Ibáñez i l’Hospital Clínic amb Dr. Vicente Zaragozà i la ciclocarrer Germans Vilallonga.

La novetat d’aquesta connexió és que, encara que abans passava per damunt de la zona enjardinada paral·lela a Ramón Asensio, ara baixa a la calçada i es distribueix l’espai sense perjudici per als vianants, ciclistes i amb respecte total pel medi ambient i les zones enjardinades que, en aquest cas, a més, inclouen un parc infantil.

El tram permet l’estacionament en paral·lel per als vehicles i s’ha senyalat amb pintura roja el pas de vianants sobre carril per criteris de seguretat i per a donar major visibilitat de l’encreuament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 15 =

museo prehistoria