25n
25N
25N

L'anell ciclista valencià s'amplia a les grans avingudes de la ciutat

Les avingudes de Primado Reig i Port seran les següents a comptar amb un carril bici

L'anell ciclista valencià s'amplia a les grans avingudes de la ciutat
30/09/2019 -

En aquesta nova legislatura, des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de València es continua donant forma a l’anell ciclista de la ciutat. Han sigut moltes les actuacions que s’han dut a terme, i la ciutadania ha tingut una resposta més que positiva amb un increment notable dels usuaris que, ara, aposten pels vehicles més sostenibles per a desplaçar-se per la ciutat.

No obstant això, encara queden carrils bici que són imprescindibles per a poder connectar València en eixe anell ciclista. Per això, a partir d’aquest mes de novembre, arrancaran les obres per a la construcció dels carrils bici de dues importants avingudes de la ciutat: Primado Reig i avinguda del Port.

En el cas del carril bici de l’avinguda Primado Reig, les obres s’han adjudicat per un import de 467.243 euros. El carril bici en qüestió serà bidireccional, i tindrà unes dimensions de 2.400 metres de longitud i 2,5 metres d’ample. Aquest nou tram permetrà la connexió de l’avinguda Constitució amb Blasco Ibáñez, passant per l’avinguda Catalunya. Així mateix, durant el seu recorregut connectarà amb els carrils bici d’Almassora, Cavanilles i Dr. Gómez Ferrer.

Tal com han informat des de l’Ajuntament de València, la construcció d’aquest carril bici es realitzarà pegat a la vorera, per la qual cosa implicarà el desplaçament tant del carril EMT-Taxi, com de les parades, on es crearà un pas de vianants elevat, a nivell de vorera, per a garantir la seguretat dels usuaris del transport públic. No obstant això, a l’altura de l’avinguda Constitució, el carril bici es convertirà en un ciclocarrer, quan circule en paral·lel a la rampa del pas inferior.

Quant al carril bici de l’avinguda del Port, sens dubte, un dels més demandat pel col·lectiu ciclista, comptarà amb un pressupost de 274.046 euros. En aquesta ocasió, es baixarà a la calçada el tram que ja existeix entre Serreria i J.J. Dómine. Amb aquesta actuació, no només es recuperarà espai per al vianant en construir el carril bici en la calçada, sinó que tampoc afectarà la circulació, ja que es continuarà mantenint la zona d’aparcament i encara quedaran tres carrils per a la circulació de vehicles.

Totes dues actuacions formen part de les conclusions extretes de la Consulta Ciutadana d’Inversions en Barri 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + onze =