'Anem al mercat', la campanya de l'Ajuntament de Paiporta per a dinamitzar el mercat municipal i promoure una alimentació saludable

'Anem al mercat', la campanya de l'Ajuntament de Paiporta per a dinamitzar el mercat municipal i promoure una alimentació saludable
10/10/2018 -

La Regidoria d’Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta ha posat en marxa la campanya ‘Anem al mercat’, dirigida a l’alumnat de quart de Primària, i enfocada a la dinamització de la vida del mercat municipal i a promoure hàbits alimentaris saludables. Aquesta campanya ha començat recentment i es desenvoluparà diàriament fins a finals de la setmana vinent.

Entre els objectius d”Anem al mercat’ també es troben el coneixement i la familiarització amb les diferents parades i aliments que es venen al mercat, la promoció de l’interés per temes d’alimentació i nutrició en la població infantil, i el foment del treball en equip. Amb aquestes metes, i la col·laboració de nutricionistes col·legiats, el consistori convida a les classes de quart de Primària a què visiten el mercat i realitzen tota una sèrie d’activitats amb les quals poden aprendre en profunditat les necessitats d’una dieta equilibrada, i les possibilitats que els dóna el comerç de proximitat i productes frescs que poden trobar al mercat.

La primera part de l’activitat és una xarrada teòrica-pràctica amb preguntes sobre el mercat, les seues característiques, els grups d’aliments i la confecció d’un plat saludable quant als nutrients que ha de contenir. En la segona part, les xiquetes i xiquets participen en una gimcana en la qual tenen un paper actiu les venedores i venedors del mercat, que han d’ajudar a l’alumnat a aconseguir pistes per a resoldre una investigació sobre alimentació. Per últim, es porta a terme una posada en comú del que s’ha aprés per a consolidar els coneixements adquirits.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 18 =

sagunt a escena 2019
turismo salou