25n
Orgull
Orgull

Andrés Perelló serà el nou ambaixador de la Unesco

Andrés Perelló serà el nou ambaixador de la Unesco
03/08/2018 -

El Consell de Ministres ha nomenat aquest divendres al nou ambaixador davant la UNESCO, amb seu a París, un lloc que serà per al dirigent del PSOE, el valencià Juan Andrés Perelló.

Perelló, que ocupa el càrrec de secretari d’àrea de Justícia i Nous Drets en l’Executiva del PSOE, se suma així a Manuel Escudero, secretari d’àrea d’Economia i Ocupació del PSOE que ha sigut nomenat ambaixador d’Espanya davant l’OCDE, també a París. Els nomenaments d’ambaixadors davant organismes internacionals no requereixen plácet d’un Estat receptor, i per tant són els que el Govern pot fer amb més llibertat i sense dependre de terminis.

Aquest divendres, el Consell de Ministres ha aprovat el nomenament d’un tercer socialista com a ambaixador, en aquest cas a Andorra, un lloc que serà per a l’alcalde de Lleida, Ángel Ros. El Govern ha aprovat un quart nomenament, el de Carmen Buján com a ambaixadora a Moçambic.

Finalment, María Clara Girbau Ronda serà ambaixadora en missió especial per al Foment de les Polítiques d’Igualtat de Gènere i Conciliació, un lloc la creació del qual va anunciar el llavors ministre Alfonso Dastis el passat 8 de març, però per al qual no s’havia nomenat a ningú encara.

Quant a Perelló, nascut a Bunyol (València) en 1957, és llicenciat en Dret per la Universitat de València i advocat en exercici de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València. Entre altres càrrecs, ha sigut triat diputat en les Corts Valencianes en diverses legislatures, senador (de 2007 a 2009), eurodiputat (de 2009 a 2014) i alcalde de Bunyol (de 1991 a 1995). Ha sigut col·laborador de diversos mitjans de comunicació i ha publicat una novel·la, segons ha informat el Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + catorze =