25n
25N
25N

Andilla impulsa un projecte d’habitatges tutelats amb el programa de Retenció del Talent de la Diputació

El diputat Bartolomé Nofuentes comença en el municipi de Los Serranos una ronda de visites a les localitats en les quals es desenvolupen els 222 projectes del programa de beques de postgrau

Andilla impulsa un projecte d’habitatges tutelats amb el programa de Retenció del Talent de la Diputació
04/10/2017 -

El diputat de Projectes Europeus i de l’àrea de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, ha iniciat, amb la seua visita a la població d’Andilla, la ronda de reunions amb els 222 municipis que participen en el programa de beques de postgrau de Gestió i Retenció del Talent de la institució provincial.

D’aquesta manera, Nofuentes ha conegut en primera persona el projecte de fort calat social que ha dut a terme el municipi en el marc d’aquest programa, un estudi per a la creació d’habitatges tutelats, destinats tant a persones majors com a persones amb diversitat funcional, en el qual ha treballat la postgraduada en Educació Social Gemma López.

Segons ha explicat Maite Estevan Mieres, agent d’Ocupació i Desenvolupament Local i tutora del projecte, es tracta d’un servei imprescindible en un municipi en el qual “la mitjana d’edat està entre els 70 i 80 anys i la majoria són persones que han enviduat i els seus fills, d’aquelles que tenen, viuen fora, per la qual cosa estan soles”.

Amb poc més de tres-cents habitants, en aquesta localitat de Los Serranos resulta inviable construir una residència, per la qual cosa es va plantejar la possibilitat de condicionar les pròpies cases dels usuaris perquè, les que estigueren en millors condicions, es convertiren en habitatges tutelats perquè convisqueren junts.

Després d’un exhaustiu treball de recerca en el qual Gemma López va analitzar totes les opcions viables per a poder crear els habitatges tutelats, estudiant les diferents necessitats i inconvenients, finalment, es va plantejar l’adquisició, a través d’una permuta, de la Casa Abadía, l’antiga casa del capellà.

“S’ha fet una anàlisi en profunditat de les necessitats del municipi i s’ha creat un projecte concorde a açò amb un immens treball com a base”, ha assenyalat per la seua banda Nofuentes. El diputat ha afegit que “aquest és l’esperit amb el qual ha nascut el programa de Gestió del Talent, posar en valor als nostres joves, donant-los entrada al món laboral, mentre els municipis es beneficien dels seus coneixements”.

El projecte ha finalitzat “superant totes les expectatives”, segons ha assegurat Maite Estevan, qui ha explicat que “només falta la inversió econòmica perquè l’habitatge tutelat siga una realitat”. Així mateix, la tutora ha agraït a la Diputació la creació de programes com el de Gestió i Retenció del Talent “ja que permeten triar des dels municipis les iniciatives que anem a dur a terme, segons les nostres necessitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 4 =

escalante
Informacion coronavirus