25n
25N
25N

Ana Vega: la veu de l'extrema dreta en les Corts que nega el dret a l'avortament

La que serà síndic de Vox i assegura que “una dona violada no ha d’avortar” ha arribat a cotes de poder internes sense processos democràtics

Ana Vega: la veu de l'extrema dreta en les Corts que nega el dret a l'avortament
20/05/2019 -

Ahir va arrancar la nova legislatura valenciana: “Done per iniciada la X Legislatura“, acabava l’acabat de proclamar President de les Corts, Enric Morera. Entre discursos de “pluralitat política” de Vicent Soler, salutacions i abraçades dels diferents diputats, els ‘nous’ representants de la ultradreta, Vox, es mantenien al marge. Juraven el càrrec amb una mà en la bíblia, no aplaudien i van aprofitar, entre votacions, per a anunciar la que serà la seua veu en les Corts.

Amb les votacions per a President i sotssecretaries de la taula celebrades, mancant les secretaria, Ana Vega va citar als mitjans fora de l’hemicicle. L’electa alacantina per la formació ultra es va anunciar a si mateixa: “Som la nova força política que ha entrat en les Corts Valencianes, i venim amb molta força per a treballar pels valencians i espanyols. Seré la portaveu”.

Durant aquesta primera relació institucional amb els mitjans en la seu de la democràcia valenciana, Vega ha assenyalat que alguns dels juraments dels seus companys d’hemicicle “segreguen als espanyols“. Ells, amb una mà en una bíblia, han realitzat el jurament per “Déu i per Espanya”: “Són les nostres conviccions i ho hem fet des de la llibertat que també han fet altres grups parlamentaris, que lamentablement ho han fet per qüestions que tornen a segregar als espanyols, com el feminisme i els ‘paisos valencians'”.

“Supremacistes”

No és la primera vegada que l’electa té idees que no encaixen en la igualtat del feminisme. L’abril passat, en una entrevista al Diari Informació, Vega va assegurar que “una dona violada no ha d’avortar”. Segons va dir, si una dona pateix un embaràs no desitjat resultat d’una agressió masclista com és la violació, el fetus “té tot el dret a viure”. En aquesta mateixa entrevista, de forma més concreta sobre el feminisme, va assegurar que els qui el defensen “són feminazis supremacistes“.

Vega ha arribat a les Corts Valencianes com a candidata de l’extrema dreta per Alacant. No obstant això, no ha arribat ací per cap procés democràtic. Per designació des del partit nacional, es va dissoldre el Comité Executiu Provincial que dirigia Ana María Cerdán, una possible competidora en les llistes, i se li van atorgar més poders. En un procés, a més, en el qual prevalen les relacions personals per a aconseguir llocs d’eixida en les llistes: el seu pare, Faustino Vega va ser el número tres al Congrés i la seua parella, Mario Ortolá, candidat a l’ajuntament d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 15 =