25n
25N
25N

Barceló "no comparteix" que la Comunitat no passe a la fase 1: "No he escoltat cap raó ni objectiva ni tècnica"

Barceló "no comparteix" que la Comunitat no passe a la fase 1: "No he escoltat cap raó ni objectiva ni tècnica"
08/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha manifestat que “no comparteix” la decisió que la Comunitat Valenciana íntegrament no avanç a la fase 1 del pla de desconfinament, i ha afirmat: “No he escoltat cap raó, ni objectiva ni tècnica, i no obstant això, sí que he vist com altres comunitats han pogut passar a la fase 1 sense reunir els criteris que reuneix la Comunitat Valenciana”.

Així s’ha manifestat la titular de Sanitat en una declaració institucional en la qual ha assegurat que hui mateix ha demanat al ministre, Salvador Illa, que “si la decisió no era que passara tota la Comunitat, justificaren amb criteris per a tot el territori nacional quins anaven a ser aquests criteris”. “No he rebut cap resposta”, ha asseverat.

Barceló ha manifestat: “No compartim en absolut la decisió adoptada pel ministeri de Sanitat, que no obeeix a criteris objectius mesurables, que era com se’ns va transmetre que ens anaven a avaluar”.

La consellera ha manifestat que en la Generalitat no comparteixen aquesta decisió “per molts motius”, i ha indicat que “han complit tots els criteris i les exigències que havia demanat el propi Ministeri de Sanitat”. “Portem molt temps tractant no sols que la pandèmia i el virus no es transmeta, sinó contenint a més aquesta situació”, ha indicat.

Segons Barceló, entre els criteris exigits pel ministeri es trobava, entre altres, la incidència acumulada dels últims 14 dies per cada 100.000 habitants. En la Comunitat Valenciana, aquesta xifra se situa en el 13,59, “mentre que altres comunitats autònomes, que sí que han passat a la Fase 1, superen el 60”.

A més, el número reproductiu del virus se situa en el 0,66, “una xifra molt per davall de l’1, criteri màxim marcat pel ministeri”, ha recordat Barceló.

La consellera ha assenyalat: “hem estat durant tots aquests mesos cuidant de la Comunitat Valenciana, cuidant de tots els ciutadans i ciutadanes”. “Els nostres professionals han estat bolcats perquè poguérem passar a la Fase 1 i he de mostrar la nostra disconformitat”, ha indicat.

Per això, ha anunciat: “demà em posaré en contacte amb el ministre per a traslladar-li que no entenem per què s’ha pres aquesta decisió”. “Espere que el Ministeri fonamente per què ha ocorregut aquesta situació”, ha agregat.

“MATRÍCULA D’HONOR” Al PROJECTE VALENCIÀ

D’altra banda, Barceló ha assenyalat: “quan presentem aquesta proposta i vam tindre una reunió bilateral amb el Ministeri, se’ns va dir que era de matrícula d’honor”. “No li estic posant jo nota, estic traslladant el que va dir el Ministeri recolzat en la capacitat que havíem demostrat aquest temps i en la fortalesa que té el nostre sistema per a abordar el coronavirus”, ha manifestat.

Ana Barceló ha assegurat: “continuarem lluitant per cuidar i per posar a la disposició de tots els ciutadans i ciutadanes tota la nostra capacitat assistencial”. “Continuarem lluitant i demanarem que siguen justos en la seua decisió”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + quinze =