caixa popular

Barceló: 'Anem a fomentar la col·laboració entre departaments per a reduir les llistes d'espera'

Barceló: 'Anem a fomentar la col·laboració entre departaments per a reduir les llistes d'espera'
05/07/2018 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en el Ple de les Corts Valencianes per a traçar les línies estratègiques del seu departament per a la resta de legislatura, amb la disminució de les llistes d’espera com una de les seues prioritats.

Per això, ha anunciat que, a més de mantenir el pla de xoc de col·laboració públic-privada i l’autoconcert, s’està treballant en un pla de col·laboració intern perquè equips d’altres hospitals puguen operar a pacients procedents d’altres departaments.

“El gran repte de l’atenció al pacient són les llistes d’espera. Pretenc desenvolupar aquestes mesures, donar un nou impuls a aquesta qüestió i treballar per al reconeixement efectiu de la garantia de no demora”.

Barceló, que ha comparegut en el Parlament valencià amb prou faenes un mes després de la seua presa de possessió com a titular de la cartera de Sanitat, ha destacat que seguirà la senda iniciada per la seua predecessora. Així, incidirà en la universalitat de l’atenció, la recuperació de drets i l’extensió de les ajudes enfront del copagament farmacèutic.

De fet, “anem a aprovar aquest mateix mes un decret perquè les famílies monoparentals amb rendes baixes també estiguen exemptes del copagament farmacèutic, per això destinarem una dotació pressupostària de 5 milions d’euros”.

La consellera ha afegit que també es farà efectiu aquest mateix any per a les persones beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió.

En relació amb l’estabilitat en l’ocupació, la titular de Sanitat ha avançat que es s’inicià en breu la negociació sindical per a oferir més de 5.400 llocs en l’OPE 2018, i que per a 2019 també està previst superar les 5.000 places a oferir.
En total, al llarg de la legislatura s’hauran oferit més de 20.000 places, la qual cosa permetrà reduir la temporalitat, donarà estabilitat a les plantilles i reforçarà el sistema sanitari públic.

Enfortiment de l’Atenció Primària

Un altre dels objectius d’Ana Barceló per a aquesta legislatura passa per l’ampliació de la cartera de serveis d’Atenció Primària. “Anem a engegar programes de Cirurgia Menor Ambulatòria en tots els departaments”.

“També anem a incorporar en 2019 el servei d’ecografia en Atenció Primària en tots els departaments de salut de gestió directa”, ha afegit.

Com a part de l’estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, la consellera ha assegurat que se seguiran transferint les tècniques d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs de les clíniques concertades als hospitals públics. “En aquests moments ja és possible la IVE en els hospitals d’Ontinyent, Requena, Doctor Peset i Lluís Alcanyís de Xàtiva. Però els anuncie que després de l’estiu també es podrà fer en l’Hospital General de València”.

En la línia de recuperació i ampliació de drets. Barceló ha recordat la recent aprovació de la Llei de Mort Digna, para que la seua engegada ja van rebre formació al llarg de 2017 un total de 190 professionals sanitaris. A més, s’està treballant en l’adequació dels hospitals per a poder complir amb els requeriments de la llei, que contempla, entre altres mesures, l’ús individual de les habitacions per part dels pacients en la fase final de la seua vida.

La consellera ha avançat algunes línies del Pla d’Integral de prevenció d’agressions en l’entorn sanitari, que presentarà en breu, i que el seu objectiu és fomentar la cultura del respecte i consolidar l’autoritat dels professionals sanitaris en la nostra societat.

Continuar amb les reversions

Seguint amb la recuperació del públic, Ana Barceló ha anunciat que accelerarà el procés de reversió de l’hospital de Dénia, i ho farà “amb totes les garanties jurídiques, amb diàleg i cooperació amb l’empresa concessionària i sempre tenint present l’interés dels pacients i dels professionals de la casa”.

La reversió a la sanitat pública d’aquells hospitals i centres que havien passat a ser de gestió privada ha sigut un compromís d’aquesta legislatura i es va materialitzar el març passat, quan va vèncer el concert de l’Hospital d’Alzira i de tot el departament de salut de la Ribera, que van passar de nou a la gestió directa.

Millora de les Infraestructures

Barceló ha recordat que aquest govern ha treballat des de l’inici per a millorar l’atenció sanitària de les persones, i aqueixa millora també passa per la dignificació de les infraestructures. Per la construcció, rehabilitació o ampliació dels centres i la renovació dels equipaments. I per la fi de l’obsolescència tecnològica.

Per a aquesta última fase de legislatura la consellera ha anunciat actuacions com: les Urgències de l’Hospital General d’Alacant i l’Hospital de Sant Joan, els hospitals de dia oncològics Lluis Alcanyís de Xàtiva i Sant Joan, o els serveis de pediatria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi i l’Hospital Clínic de València, les obres del qual han començat aquesta mateixa setmana.

“En Atenció Primària anem a acabar aquest mateix mes el centre de salut de Cocentaina; està en fase de projecte el centre de Sant Joan i anem a realitzar el nou centre de salut Verge del Cap d’Elda”.

Sobre la transformació de l’antiga Fe de València en el complex Campanar-Ernest Lluch, la consellera ha anunciat que les obres de la primera fase “donaran començament de manera imminent”.

Aquest mes es licitaran també les obres del Centre de Salut Integrat Roís de Corella, de Gandia i ja estan en fase de redacció l’Hospital de llarga estada de Quart de Poblet – Mislata i el Centre de Salut Integrat Santíssima Faç d’Alacant, amb 7,5 milions d’euros d’inversió.

“Anem a destinar 18 milions a la reforma i ampliació de l’hospital Marina Baixa de la Vila-Joiosa. En breu es licitaran les obres del nou Hospital d’Ontinyent, per valor de 28 milions d’euros. S’està finalitzant l’estudi del pla director de l’ampliació de l’Hospital Clínic de València i de l’Hospital d’Oriola. S’han représ les obres de l’edifici oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló, la primera fase del qual està ja acabada. I estem esperant la cessió per part de l’Ajuntament dels terrenys per a iniciar el procés de construcció del Pau I d’Alacant”, ha conclòs.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC