25n
Orgull
Orgull

Un ampli dispositiu de seguretat impedeix la celebració de festes i aglomeracions a les platges de la Comunitat

La policia es mobilitza en zones d’oci després d’ocupar 900 persones un parc de València, on identifica a 236 persones i deté a 4

Un ampli dispositiu de seguretat impedeix la celebració de festes i aglomeracions a les platges de la Comunitat
24/06/2021 -

Un ampli dispositiu de seguretat conformat per més de 3.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que es van desplegar per tot el litoral valencià i les capitals de comarca durant la nit de Sant Joan ha impedit la celebració de festes i aglomeracions a les platges de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, la Policia Nacional va mobilitzar diverses unitats en llocs d’oci de la ciutat de València després que centenars de persones ocuparen el parc central de l’avinguda Blasco Ibáñez. En total es van identificar a 236 persones i es van detindre a altres 4 -per maltractaments, atemptat agent de l’autoritat, lesions i robatori amb intimidació-, segons ha informat aquest dijous la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

Els agents van intervenir per a evitar incidents i les zones va quedar buidada de manera pacífica durant la matinada, ha precisat.

La delegada ha posat en valor la responsabilitat de la ciutadania, fonamentalment dels joves, i ha agraït als ajuntaments que atengueren la recomanació de la Delegació del Govern i de la Generalitat per a tancar les platges i facilitar la labor de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, la Unitat Adscrita i les Policies locals.

Així, “no es van registrar incidents en les zones perimetrades” de la Comunitat, ha valorat. La immensa majoria de la ciutadania va atendre les indicacions i la normalitat va ser la tònica general en la costa.

A Castelló, va haver-hi poca afluència de persones al llarg del passeig marítim del Grau durant la tard-nit i nit. La Policia Local va establir tancaments perimetrals en els accessos a la platja i la Policia Nacional va intensificar la seua presència i les persones que es van acostar a la zona es van dispersar.

Segons ha informat la delegada del Govern, a Alacant capital tampoc es van detectar grans botellons i en “la resta de les Comissàries locals la normalitat també ha sigut la tònica general”. No es van registrar grans aglomeracions o botellons a les platges de la província de València.

“Vull agrair a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional la gran faena que han realitzat en una nit complicada. I també a la ciutadania, que en la seua gran majoria ha seguit amb responsabilitat les indicacions, sabent que estem encara en un moment crucial per a continuar avançant amb seguretat cap a la nova normalitat”, ha afirmat Gloria Calero.

La delegada del Govern ha informat que la situació en els llocs d’oci de la capital del Túria “va ser més complicada, però gràcies al treball de la Policia Nacional i a la seua ràpida reacció aquestes zones van quedar buidades durant la matinada de manera pacífica”.

ACTUACIONS EN LLOCS D’OCI DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

D’aquesta manera, a la ciutat de València, on la Policia Nacional va constituir un Lloc de Comandament Avançat (PMA) per a coordinar els dispositius de Sagunt, València i Gandia, no es van registrar incidents en la zona perimetrada per la Policia local.

A partir de la una de la matinada, els equips policials es van desplaçar a zones d’oci, com la Marina Real o Plaza Hondures, davant la presència de centenars de persones, quedant dispersades poc després.

No obstant això, entorn de les 02.30, es va alertar de la presència d’unes 900 persones al parc central de l’avinguda Blasco Ibáñez, ocupant tot l’ample del jardí i estenent-se en uns 800 metres d’avinguda. Es van produir diverses agressions i la Policia va detindre als autors. Després del desplegament d’unitats, les persones allí reunides van abandonar el lloc de manera pacífica. La Policia Nacional va identificar a 236 persones per diverses infraccions i va detindre a altres quatre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =