caixa popular

L'ampliació de la V-21 a costa de l'horta valenciana

El projecte adjudicat pel Ministeri de Foment arrasarà amb el 80% de l’horta

L'ampliació de la V-21 a costa de l'horta valenciana
09/05/2018 -

El Ministeri de Foment s’ha posat el món per montera, i adjudicava, per 19,5 milions d’euros, el seu particular projecte d’ampliació de la V-21, que contempla la construcció d’un tercer carril entre el Carraixet i València, en contra del criteri de l’Ajuntament de València. Una agosarada decisió per a, segons el ministeri, acabar amb la congestió del trànsit que es forma en aquest tram de l’autovia, que suporta més de 70.000 vehicles al dia, i incrementar la seguretat viària amb l’ampliació d’una corba de radi reduït en l’encreuament sobre el ferrocarril.

El pròxim 10 de maig, l’Ajuntament de València presentarà a Foment un projecte alternatiu

Un projecte de viabilitat camuflada que es duria a terme a costa d’arrasar l’horta valenciana, però que a més, amb l’adjudicació ja realitzada, el Ministeri de Foment ha volgut blindar aquesta decisió unilateral. I és que, ara, qualsevol canvi en el projecte o la renúncia al mateix implicaria una indemnització milionària a l’empresa adjudicatària. No obstant això, l’equip de Govern valencià no es dóna per vençut i, en la reunió del pròxim 10 de maig, presentaran un projecte alternatiu, que reduirà terminis de temps i costos.

Aquest estudi alternatiu accedeix a la construcció del tercer carril, però amb unes condicions que aconseguirien reduir en un 60% l’impacte que patirà l’horta valenciana. Així i tot, aquesta proposta que sí que és recolzada pel PSPV, tampoc ha aconseguit el consens ni dels seus socis de govern València en Comú, ni de diferents associacions com ‘Per L’Horta‘, que van expressar la seua indignació a través del seu compte de Twitter: ‘Un altre carril suposa injectar més automòbils en una ciutat que està apostant per reduir la presència de l’automòbil. L’obra de la V-21 amaga infraestructures que preparen el futur pas de l’AVE per l’Horta Nord, i un futur accés Nord al Port. Projectes amb impactes molt majors i amb una forta oposició ciutadana’.

per-l'horta

L’ampliació de la V-21, adjudicada pel Ministeri de Foment, provocarà l’enderrocament de construccions rurals

De moment, l’ampliació de la V-21, adjudicada pel Ministeri de Foment, provocarà l’enderrocament de construccions rurals, així com de séquies i camins paral·lels a la V-21, mitjançant l’expropiació de 79.000 metres quadrats de parcel·les pertanyent a València i Alboraia, que es porta la pitjor part, més vuit metres de reserva de domini públic. Per contra, el projecte proposat per l’Alcalde de València, Joan Ribó, salvaria una gran part del terreny.

En aquest sentit, Ribó intentarà convéncer als responsables de Foment que aquesta alternativa comportaria un menor impacte ambiental sobre una ‘horta que és productiva i patrimoni de tots els valencians, posant solució al coll de botella que genera retencions’. Així, des del grup Compromís recolzen el posicionament de Ribó en defensar ‘ que els polítics en les institucions estan per a solucionar els problemes i obrir el diàleg sempre és bo. Aquesta solució permet conciliar una infraestructura necessària per a la ciutat, com ho és la V-21 ampliada, sense haver d’arrasar necessàriament amb l’horta, com planteja el Ministeri. La proposta municipal que defensem permet recuperar el 60% de l’horta. A més de ser una solució viable, també és més econòmica’.

L’ampliació de la V-21 genera fraccions en l’equip de Govern

València en Comú s’ha alçat com el ferm opositor a qualsevol projecte d’ampliació que implique afeccions a l’horta valenciana. Així, la portaveu de grup polític, Maria Oliver, explicava a València Extra que ‘aquest projecte depredarà 80.000 metres quadrats d’horta, que estan dins de la denominació d’origen de la Xufa de València, i que es troben actualment produint. La proposta de Ribó no respecta l’acord del Ple, arriba tard, i és poc valent. L’ampliació de la V-21 és una obra innecessària que fomenta un model de ciutat caduc’.

Així mateix, Oliver ha explicat que ‘el PP presenta aquestes inversions com un regal quan realment són un dret. Els diners que s’inverteix en el nostre territori ha d’estar consensuat amb els nostres habitants i els seus representants mitjançant processos participatius. Tenim una ciutat que necessita millorar el transport públic de proximitat, però això sembla que no els interessa. Aquest model depredador de desenvolupament no pretén una altra cosa que reactivar la bambolla de les obres públiques, amb projectes innecessaris que destrossen el nostre territori i empobreixen a la nostra població i a les nostres institucions’.

L’efecte crida

Una altra de les notes discordants de l’ampliació de la V-21 és l’efecte crida. I és que hi ha veus que asseguren que, amb aquest tercer carril, generaria que més vehicles decidiren optar per aquesta entrada a València, i que usuaris, que agafen el transport públic, apostaren pel vehicle. Una situació que provocaria que, en tres mesos, la situació tornara a ser la mateixa d’ara.

Una opinió que també és compartida per Roberto Jaramillo, regidor de València en Comú que, en el seu compte de Twitter, també assegura que, a més de no resoldre’s un problema de circulació, ‘molta o moltíssima horta productiva serà arrasada’.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris