caixa popular

L'Ajuntament continuarà reivindicant davant Foment l'ampliació de la V-21

L'Ajuntament continuarà reivindicant davant Foment l'ampliació de la V-21
10/05/2018 -

Una delegació de l’Ajuntament de València s’ha desplaçat hui fins al Ministeri de Foment, després que aquest desconvocara l’anterior cita prevista el novembre de 2017, per a tractar de la futura ampliació de la V21 en la seua entrada a la ciutat. L’Ajuntament ha oferit una alternativa al Ministeri de Foment en la qual, sense renunciar a la infraestructura, sí que redueix fins a un 60 % l’afecció que aquesta ampliació tindria sobre l’horta d’Alboraia i de l’entrada a València.

La delegació de l’Ajuntament, encapçalada pel regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, juntament amb tècnics d’alcaldia, ha explicat la proposta alternativa al director general de Carreteres, Jorge Urrecho i al cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana, Ismael Ferrer, amb qui s’han reunit. Aquesta proposta, amb què ja comptava el mateix Ministeri des de feia aproximadament sis mesos, suposa respectar l’ampliació a tres carrils de l’entrada de la V21 a València, eliminant així l’actual “coll de botella”, i al mateix temps aconseguir conservar més de la meitat de sòl de l’horta productiva que circumda aquesta via, com ja havia explicat públicament l’alcalde de València, Joan Ribó.

Referent a açò, Sarrià ha explicat que el Ministeri no s’ha mostrat receptiu a la proposta del consistori, «però nosaltres continuarem reivindicant, mentre no s’inicien les obres, la necessitat d’adequar el projecte a l’entorn paisatgístic”. Així, segons ha continuat el regidor, «quan es va dissenyar el projecte d’ampliació no es comptava amb l’actual la Llei d’Horta ni hi havia la sensibilitat social que existeix en aquests moments». Per tot açò, «és necessari reduir eixe impacte, i a més, fer-ho d’una manera constructiva, com en tot moment hem plantejat des de l’Ajuntament. Entenc que per la seua banda hi ha una posició des de despatx de Madrid, sobre plànol, i no existeix la suficient sensibilitat alhora protegir un espai de gran valor com és l’horta del nord de València»

Tant l’Ajuntament de València com el d’Alboraia ja es van pronunciar en els seus respectius plens acordant mesures de reducció de l’impacte de l’ampliació de la V21 sobre l’horta. En el cas del consistori valencià, va ser en el ple celebrat al mes d’octubre de l’any passat, en què es va instar el Govern central mantenir la inversió estatal aprovada, però amb un estudi previ que afavorisca la mobilitat col·lectiva, alhora que protegisca el màxim d’horta possible.

Sarrià ha explicat que tot i que la direcció general de Carreteres estaria disposada a realitzar «algun canvi puntual respecte a les expropiacions que no formen part de la zona d’afecció», el regidor ha qualificat d’«enroc» la posició del Govern central; «una posició ja coneguda segons la qual cal reservar 8 metres d’ampliació, però nosaltres entenem que caldria fer excepcions; fer una interpretació molt més flexible perquè és evident i de sentit comú que l’horta és una zona de gran valor, protegida per llei».

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris