25n
25N
25N

El pagament amb targeta s'aferma en l'EMT i prolonga aquest servei

La idea final és que el pagament per targeta i amb el mòbil arribe a totes les línies de l’EMT

El pagament amb targeta s'aferma en l'EMT i prolonga aquest servei
22/01/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) no vol quedar-se arrere, i continua modernitzant el seu servei amb la implantació del pagament amb targeta. Aquesta opció ja està disponible des del passat mes d’abril en les línies 25 i 95, ara, el Consell d’Administració de l’EMT té previst l’aprovació de l’ampliació d’aquest projecte pilot a uns 30 autobusos més de la flota al llarg de 2020.

I és que com comentava el representant de Caixa Popular, entitat patrocinadora per a oferir aquest servei, “si puc anar a un forn i pagar amb targeta, per què no en l’autobús?”. Després del bon acolliment que aquesta iniciativa ha tingut en les línies en les quals ja funciona, l’ampliació a altres línies ja s’ha posat damunt de la taula.

Al principi es va optar per provar el pagament amb targeta de crèdit en les línies més turístiques – la 25 i les 95 , permetent als viatgers comprar el bitllet senzill amb la targeta o el mòbil i, a més, amb un descompte del 15% respecte a l’euro i mig que costa el bitllet. L’objectiu no és un altre que agilitar l’operativitat del pagament de bitllets, al mateix temps que s’ofereix a l’usuari més facilitats per a fer ús del transport públic.

En el seu moment, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, manifestava que la idea era estudiar el funcionament per a, després, traslladar-lo al conjunt de la xarxa. “Hi ha moltes persones en parades que volen pujar i no tenen bitllet; abans havien de comprar-ho i moltes vegades són turistes i no tenen l’abonament”, apuntava.

En concret, la línia 95 (Parc de Capçalera – Ciutat de les Arts i les Ciències) transporta fins a tres milions de viatgers a l’any, dels quals al voltant d’una cinquena part fan ús del bitllet senzill, mentre que els autobusos de la línia 25 (El Palmar – El Perellonet) transporten a 870.000 viatgers i un terç compren el títol simple. Totes dues línies s’alçaven com les més idònies per a provar el funcionament d’aquest projecte pilot.

La meta és posicionar a València en la línia del transport públic de grans ciutats europees com Londres, on aquest servei ja està implementat”, explicaven fonts de l’Empresa Municipal de Transports. Ara, l’EMT continua confiant en el servei del pagament amb targeta i aposta per la seua prolongació en 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 11 =