25n
Orgull
Orgull

Marzà: "El Jardí de les Escultures de l'IVAM serà espai obert a la ciutadania"

Marzà: "El Jardí de les Escultures de l'IVAM serà espai obert a la ciutadania"
04/08/2018 -

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha assenyalat que l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) no s’ampliarà durant la present legislatura “més enllà del Jardí de les Escultures“, obra que espera que comence “en breu”. Si el creixement del museu continua, aqueix debat podrà plantejar-se en el futur, però “no serà en aquesta legislatura”, ha asseverat.

Marzà s’ha manifestat en aquests termes en una entrevista amb Europa Press en ser preguntat per la possibilitat que el museu que dirigeix José Miguel G. Corts amplie les seues instal·lacions de cara al seu 30 aniversari, que es commemorarà el pròxim any 2019.

En aquest sentit, el conseller ha recalcat que el que s’està fent és “treballar amb el propi instrument”. “Hem aprovat per consens una Llei de l’IVAM; hem generat un nou patronat i el museu ha canviat el programa expositiu i està recuperant la confiança dels visitants”, ha fet notar.

Per a reforçar aquest argument ha recordat que el portal d’art internacional www.artfacts.net ha col·locat a l’IVAM en el lloc 36 de les 100 institucions culturals més destacades del món, situant-ho en segona posició a Espanya, per darrere del Museu Reina Sofia.

Marzà ha apuntat que açò demostra el gran treball que s’està realitzant en la institució cultural, per açò, la Generalitat Valenciana seguirà reclamant a l’Estat una aportació major per a aquest museu, ja que la que dóna actualment no és “coherent” a la qualitat de la seua oferta.

“El primer que cal fer –ha prosseguit– és treballar el contingut abans que el continent i mirarem en el futur si és realment necessària aqueixa ampliació física. Primer cal ampliar el nivell expositiu i del relat, que s’està fent, i quan arribem a aqueix punt necessari tindrem aqueix debat però en aquesta legislatura no serà. En un futur si es continua creixent ho plantejaríem però de cara a una segona o tercera legislatura del Botànic”.

Per al pròxim any el que sí que entra en els plans és el Jardí de les Escultures, un “espai obert a la ciutadania”, segons ho ha definit el titular del departament de Cultura.

“COORDINACIÓ ESTRATÈGICA”

D’altra banda, Vicent Marzà ha subratllat que s’està fent una labor intensa per a aconseguir una “coordinació estratègica” perquè “tothom sàpia el seu paper en el mapa museístic valencià i tenint en compte també les propostes privades”.

“Volem que la cultura siga un fet diferencial i que el creixement que està experimentant siga referent internacional. Desitgem tenir la capitalitat a nivell mediterrani de la cultura, és un treball llarg que passa per consolidar-los bons projectes públics i que aquests es coordinen amb els privats de forma estratègica”, ha defensat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − set =