25n
25N
25N

Ampliació de les voreres del carrer General Gil Dolz

Ampliació de les voreres del carrer General Gil Dolz
23/12/2018 -

El Regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha anunciat l’aprovació del projecte per a convertir en zona de vianants el tram de carrer des del Passeig de l’Albereda fins al carrer Finlàndia. Les obres consistiran a augmentar l’amplària de les voreres i així adaptar-les a les condicions d’accessibilitat establides en la normativa. A més, es repavimentarà la calçada utilitzant els mateixos materials que els dels carrers adjacents per a aconseguir homogeneïtat amb la zona.

Els treballs es dividiran en dues fases per a reduir el temps de tall al trànsit: durant la primera s’ampliaran les voreres i es mantindrà el trànsit rodat en un sol carril. Durant la segona, el repavimentament de la calçada, es tallarà al trànsit tot el carrer.

Actualment, les voreres compten amb unes mesures que van des dels 1,2 fins als 3 metres d’ample. En aquest sentit, la vorera est és la que té un menor espai útil, de fins a 0,8 metres en alguns trams, a causa dels fanals situats.

D’aquesta forma, després de les obres, les voreres tindran una altura de 15 centímetres i un ample de, com a mínim, 2,5 metres.

A causa de l’ampliació de les voreres, serà necessari desplaçar els embornals existents per a facilitar el drenatge d’aigua, sense que varie la quantitat actual. També es traslladaran els fanals, els semàfors i la senyalització vertical.
D’altra banda, el carril bici quedarà separat de la calçada mitjançant una vorada discontínua. També s’instal·laran noves vorades i rigoles de formigó al llarg de tot el tram de carrer.

«Continuem amb un treball constant de millora de l’accessibilitat universal en tots els barris de la ciutat per a aconseguir una ciutat inclusiva i amable per a tota la ciutadania. Es plantaran nous arbres en el tram entre el carrer Galícia i Finlàndia, i s’instal·laran nous bancs per a garantir zones d’ombra i descans», ha declarat Sarrià.
Les labors compten amb un pressupost total de 236.232,87 euros i el termini d’execució és de tres mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 12 =