El jutjat de Gandia que investiga un presumpte finançament irregular del PSPV declara complexa la causa

EP

El jutjat de Gandia que investiga un presumpte finançament irregular del PSPV declara complexa la causa
28/09/2018 -

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Gandia ha acordat declarar complexa la causa en què la investiga un presumpte finançament irregular del PSPV, amb el que s’amplia el termini de recerca fins a 18 mesos. La causa està oberta per un suposat delicte de malversació i prevaricació.

Així consta en un acte de la jutgessa, en el qual la instructora considera que existeix una situació sobrevinguda, que no és conseqüència de “desídia” o “inactivitat” judicial, que justifica l’expansió del termini de recerca fins al límit dels 18 mesos que estableix la llei “atés que resulta indispensable la culminació de la fase d’instrucció amb les diligències de recerca encara pendents”. En aquest cas, la jutgessa considera que aqueixes diligències són “sens dubte essencials” per a complir la finalitat de la instrucció.

La causa va partir de la inhibició acordada pel Jutjat d’Instrucció número 21 de València que va rebre una informació per presumpte finançament irregular en 2007 del PSPV i del Bloc, i que va remetre a instàncies judicials de Madrid i Benidorm, a més del de Gandia, en considerar que no tenia competència per a dur a terme aqueixa recerca.

En el cas de Gandia, va acordar la inhibició de les actuacions per a conèixer fets relacionats amb la compravenda d’un local per la Federació Valenciana de Futbol a la mercantil Mora Gomar SL, subvencionada per l’Ajuntament d’aqueixa localitat. L’empresa té vinculació familiar amb la consultora Crespo Gomar, que va treballar per al PSPV i que està sent investigada per finançar presumptament de forma irregular a aquest partit.

L’Ajuntament de Gandia, segons es desprén a la recerca inicial realitzada en el primer jutjat, hauria subvencionat la meitat de l’adquisició d’un immoble que la Federació de Futbol de la Comunitat va comprar l’any 2009 per import de 525.000 euros, amb el que va pagar 257.000 euros.

Aqueix immoble, d’acord amb les anotacions registrals, inicialment pertanyia a la mercantil Antoni Gomar S.L., administrada pel pare d’Alberto Gomar Pascual, Antonio Gomar Martínez (exteniente alcalde de Gandia).

En 2003, el local es va lliurar com a aportació per a la constitució d’una altra nova societat, Antonio Gomar Martínez S.L., mercantil que es va constituir amb participació d’una societat administrada per Gema Gomar Pascual, filla de l’exregidor i germana de l’anterior.

L’any 2006, el local es va vendre per 280.000 euros a Mora Gomar, empresa administrada pel marit de Gema Gomar, i tres anys després ho adquireix pels 525.000 euros la Federació, un preu “molt superior” al de 2006.

Segons consta en aqueix acte d’inhibició, tenint en compte la participació de l’Ajuntament en la compra en haver subvencionat la mateixa per import de 257.000 euros, l’import del preu, quasi el doble pel qual va ser adquirit, i el propietari d’aquest, es va entendre pertinent una taxació pericial del valor que en el mercat tenia el local comprat per la Federació en la data de la seua adquisició.

TAXACIÓ PERICIAL I EXPEDIENT ADMINISTRATIU

En el moment de la inhibició, estava pendent la pràctica de la taxació pericial de l’immoble i recaptar l’expedient administratiu de la subvenció.

Sobre la resta de causes, l’oberta en el Jutjat d’Instrucció número 43 de la capital, el passat mes de juliol es va acordar l’arxivament del procés en el qual s’investigava a Etelvina Andreu i Consuelo Sánchez Taronger, ambdues ex-alts càrrecs del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, pel concurs de publicitat concedit pel Ministeri de Sanitat en 2008 a l’empresa Crespo Gomar.

En l’altra causa de Madrid, que investiga la titular del Jutjat d’Instrucció número 24 de Madrid, aquest mateix mes s’ha declarat igualment complexa. En ella s’investiguen presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit en 2008 pel Ministeri d’Habitatge a l’empresa Crespo Gomar.

En aquesta causa es troba investigat part de l’equip de l’exministra Beatriz Corredor, com el que anara cap de Gabinet, Nicolás Mateos; la cap de premsa, Eva Cuesta i l’exsotssecretari del Ministeri i expresident de l’Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes), Marcos Vaquer. També estan imputats l’advocada de l’Estat Irene Domínguez-Alcahud –destinada en el Ministeri d’Habitatge durant l’etapa de Corredor– i Alberto Crespo Gomar, fill de l’extinent alcalde de l’Ajuntament de Gandia i responsable de l’agència de comunicació.

En la de Benidorm, el jutjat d’Instrucció número 1 investiga adjudicacions dels ‘opinómetros’ a una empresa igualment vinculada a Crespo Gomar.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

sagunt a escena 2019
turismo salou