25n
25N
25N

Amics de la Malva convoca una concentració per a mostrar la "degradació" de carrers

@plaayas.es

Amics de la Malva convoca una concentració per a mostrar la "degradació" de carrers
08/12/2019 -

L’Associació de veïns Amics de la Malva ha convocat el pròxim 12 de desembre una concentració i una assemblea veïnal en la Malva-rosa per a reivindicar un “barri digne” i mostrar la “degradació” que pateixen les calles “fruit de l’abandó històric dels barris de la perifèria de la ciutat”.

Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, la “degradació del barri i dels seus carrers” són “fruit de l’abandó històric en el qual ens trobem els barris de la perifèria de la ciutat”. Al mateix temps, han defensat que són “històricament combatius” i s’han mostrat “orgullosos de viure en la Malva-rosa, en els poblats marítims” i de “reivindicar actuacions integrals i drets socials”.

Amics de la Malva ha demandat “més serveis públics, més places dignes en comptes de descampats, més neteja, més cultura i més intervenció social”, perquè “en moltes ocasions cal practicar l’equitat per damunt de la igualtat”.

A partir d’aquestes premisses, l’associació ha decidit convocar una assemblea veïnal el pròxim 12 de desembre a les 19 hores en els locals de l’avinguda Malva-rosa, 98, després de la qual se celebrarà una concentració a les 20 en “Les quatre cantonades”, un “lloc emblemàtic” del barri “on es van produir les concentracions més importants de lluita veïnal de la Malva-rosa en els 90”.

En aquest sentit, des del col·lectiu han exemplificat la “necessitat” de “parar el mercat de la droga”, que “enriqueix a uns pocs, destrueix a molts i degrada els nostres barris obrers”.

“Som conscients que és un problema complex, però només s’avançarà amb mesures que incloguen molta intervenció social i una política decidida a favor de les persones i dels barris”, han defensat.

“DETINDRE EL MERCAT ESPECULATIU DE LA DROGA”

La concentració tractarà de reivindicar “més i millors serveis públics, com a educació, sanitat i serveis socials, places dignes en comptes de descampats, més neteja als carrers, garantir el dret a un habitatge digne, detindre el mercat especulatiu de la droga, reforçar la convivència amb mesures de reforç educatiu i social i polítiques i espais culturals amb alternatives d’oci i formació”.

“Resulta escandalós que es dedique una milionada d’euros a projectes com l’ampliació del port o l’accés nord a València sense consulta a la ciutadania, mentre es degraden els barris on precisament es planegen fer totes aquestes actuacions”, han denunciat, al mateix temps que han reivindicat “menys especulació i més atenció a les demandes del veïnat”.

“Volem sentir seguretat en els nostres propis barris, i això només s’aconsegueix amb més drets socials i amb la participació activa de la ciutadania i les seues associacions, garantia i signe de democràcia”, han asseverat. “Com a veïns d’aquesta ciutat mereixem viure en barris dignes”, han afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − tres =

lleida 2020
activem alfafar