25n
25N
25N

La gentrificació del Carme té responsables

Amics del Carme sol·licita a l’Ajuntament el cessament immediat de l’activitat del local Convent Carmen

amicsdelcarme.com

La gentrificació del Carme té responsables
24/09/2019 -

El passat 5 de setembre, l’Ajuntament de València ens va notificar el requeriment efectuat als propietaris de Convent Carmen, un requeriment que constitueix, en si mateix, un monument al despropòsit:

“Comprovat i informat pels tècnics municipals de les inexactituds o falsedats de qualsevol dada, manifestació o document presentat o que no s’ajusta a la normativa en vigor, requerisca’s a la titularitat de l’activitat, perquè, en el termini d’UN MES, esmene les deficiències, i aportació la documentació acreditativa i justificativa de les esmenes assenyalades en els citats informes”

Només que l’activitat a esmenar havia finalitzat el 6 de gener i l’informe en qüestió posa en evidència que la suposada activitat, en teoria finalitzada quan es realitza la inspecció, no compleix ni un dels requisits exigibles: Accessibilitat, ventilació, sanitaris, evacuació, ambientació musical, … , a més de no constar per cap costat l’acreditació oficial dels informes del projecte, com tampoc cap dictamen patrimonial.

Malgrat això, i sense valorar la gravetat de les manques que els tècnics assenyalen en el seu informe, el Servei d’Activitats li concedeix “un mes” per a esmenar “inexactituds o falsedats”.

Aquest és el motiu pel qual Amics del Carme ha sol·licitat, primer, el cessament immediat de l’activitat i després l’aclariment de totes les anomalies detectades:

  • Incompliment de les normes de protecció del “Bé de Rellevància Local”, normes que limiten el tipus d’obres a realitzar exclusivament a les de conservació i, en tot cas, amb informe patrimonial previ.
  • Permetre un soroll ambiente superior als 45 decibels en una zona saturada i protegida amb limitacions d’ús, malgrat les reiterades denúncies que s’acumulen des de novembre del passat any de veïns, policia local i la mateixa associació.
  • I, formalment la més greu, l’ocultació de l’expedient malgrat els informes favorables del Servei de Transparència del mateix ajuntament perquè fóra accessible als veïns.

El pas següent serà demandar judicialment a l’ajuntament si en el termini legalment previst (3 mesos) no atén l’emplaçament realitzat.

El problema és que, com hem assenyalat ja en diverses ocasions, aquesta tramitació diguem “anòmala” no és un fet aïllat i està en l’arrel de bona part dels problemes de gentrificació que patim a Ciutat Vella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − deu =