caixa popular

Amalia Valcárcel: "Qui no té el poder, té por. Si no eres propietària de tu mateixa, algú l'està sent per tu".

La primera de les ponències del II Feminario va assenyalar els reptes que encara té al davant el feminisme

Amalia Valcárcel: "Qui no té el poder, té por. Si no eres propietària de tu mateixa, algú l'està sent per tu".

El II Feminario va començar la seua marxa a València de la mà d’Amalia Valcárcel, Catedràtica de Filosofia Moral i Política en la UNED, amb la ponència Els Reptes del feminisme. Les més de cinc-centes dones, i algun que un altre home, que van acudir a la primera jornada d’este congrés van gaudir de la veu d’una de les alma mater del Feminisme. Segons va assenyalar Rafaela Pastor, Presidenta i Fundadora de la Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones, “Amelia Valcárcel ha fet possible que les dones tinguen eines suficients per a recuperar el lloc que li han arrabassat en la història, per a enfrontar-nos a un món que és contrari a les dones”.

Al llarg de la ponència, Amalia Valcárcel va agrair el fet de poder tenir espais on reflexionar perquè no són tants els que hi ha i va assenyalar que a pesar que la societat és quasi unànime en els termes del feminisme, no aquesta tot aconseguit i aquest moviment no desapareixerà mai doncs “tant el feminisme com la democràcia no és alguna cosa que es porte de sèrie. Són dues coses a estudiar i desenvolupar perquè de sèrie es porta l’opressió, la dominació i ser ser dominat”. Segons assenyalava la catedràtica, “el principal problema és que en els últims temps es diu feminisme a tot. La llibertat de les dones han d’arribar, el conjunt social ha de guanyar amb aquesta defensa i amb la consecució en el qual començarà una manera de vida”.

Al llarg de la vesprada es va reconéixer que el feminisme havia fet passos importants al llarg d’estos anys però que la veritat és que no s’aconseguirà una victòria quasi total, ja que la idea que la violència desaparega totalment és utòpica, fins que el feminisme no siga planetari. En l’actualitat s’ha guanyat molt en occident però queden molts punts en el món en el qual açò no està normalitzat. De la mateixa manera, Valcárcel assenyalava que les dones han de ser propietàries de si mateixes perquè “qui no té el poder, té por. Si no eres propietària de tu mateixa, algú l’està sent per tu”.

Quant als reptes que l’agenda feminista ha d’afrontar, Amalia Valcárcel assenyalava que els drets sexuals i reproductius, la violència de gènere, l’apoderament de les dones, el fer del feminisme alguna cosa universal, el fet de lluitar totes unides de dalt a baix en tots els sentits, de no deixar que es confonguen els termes… són alguns dels reptes que queden per desenvolupar i els objectius a aconseguir. El fet de seguir amb el treball teòric doncs és la forma de defensar la llibertat i de no deixar que l’statu quo de la submissió es mantinga.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − nou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats