25n
25N
25N

Alzira torna a permetre les cremes agrícoles

Alzira torna a permetre les cremes agrícoles
25/09/2019 -

Després dels episodis de pluges d’aquest mes, que han deixat a Alzira prop de 80 litres/m², la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica ha alçat la prohibició de realitzar cremes agrícoles que estava en vigor des del passat 15 de juliol.

Amb les precaucions que han d’aplicar-se en aquest tipus de tasques, a partir del pròxim dimarts 1 d’octubre ja es podran realitzar cremes, i des de hui poden de notificar-se presencialment a La Clau o electrònicament.

L’horari de crema permés per a aquestes tasques serà: quan l’àrea es trobe a menys de 100 metres de zona forestal es pot cremar fins a les 11 del matí. En cas que es trobe a més de 100 metres i fins a 500 metres, fins a les 13.30 hores.

En tot cas, segueix en vigor la prohibició de realitzar cremes agrícoles quan hi haja avís de preemergència 2 i 3, que coneixem com a taronja i roig.

El regidor responsable, Pep Carreres, ha indicat: “Aquest temps més benigne ens permet avançar els terminis respecte a anys anteriors”.

A més, el regidor ha volgut incidir també en la implantació de la trituració de les restes agrícoles en les parcel·les més pròximes al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella vinculat al Pla de Desenvolupament Rural, subvencionat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Aquest programa pilot, en marxa des de l’any passat, s’ha portat a terme conjuntament amb la Cooperativa Alzicoop i ha permés evitar les cremes al llarg de l’any en parcel·les pròximes als nostres paratges naturals municipals. “Volem que es consolide aquest sistema en els pròxims anys, de manera que evitem aquest factor de risc en un àmbit tan sensible”, assegura Carreres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + deu =