25n
Orgull
Orgull

Alzira proposa ajornar les Falles per al pont del 9 d'Octubre

Alzira proposa ajornar les Falles per al pont del 9 d'Octubre
17/08/2021 -

L’Ajuntament d’Alzira i la JLF proposaren anit a les 9 comissions falleres que decidiren celebrar la festa en 2021 ajornar la celebració de les Falles al pont del Nou d’Octubre. Aquestes celebracions estaven previstes de l’1 al 5 de setembre.

L’alcalde Diego Gómez va explicar la situació sanitària actual amb una incidència de 304 casos per cada 100.000 h, i tot i que va en descens però de forma lenta, el més prudent és ajornar la festa.

La proposta té com a objectiu celebrar les Falles en octubre d’una forma més segura, ja que segons va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, en aquestes dates la Comunitat Valenciana estaria “immunitzada”. Confiats en la vacunació i a la tendència a la baixa de la incidència es proposa aquesta alternativa per a celebrar les Falles amb el menor risc possible.
Aquesta situació podria condicionar de forma positiva la celebració d’alguns actes més dels que es podrien haver fet a setembre.

Tant l’Ajuntament com la JLF són optimistes i partidaris d’augmentar el nombre d’actes en octubre i així celebrar una ofrena més normal, les mascletaes i alguna desfilada, encara que tot dependrà de la situació normativa i sanitària.

Per altra banda, tant des de l’Ajuntament com per part de la JLF, es vol ajudar a impulsar als sectors econòmics relacionats amb la festa amb la celebració de les Falles.
Vivim temps en què la situació és canviant dia a dia en què la ciutadania s’ha anat adaptant contínuament a les mesures sanitàries i a una nova normalitat; situació que també afecta les nostres festes, tradicions i cultura.

Anit els presidents de les 9 comissions tenien previst comunicar als seus fallers i falleres aquesta proposta perquè es pronuncien.

L’objectiu de tots els presidents és anar junts en aquesta proposta que s’analitzarà el pròxim dilluns, 23 de setembre, on es prendrà una decisió definitiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =