25n
25N
25N

Alzira vigilarà el seu patrimoni natural amb un programa de voluntariat forestal

Alzira vigilarà el seu patrimoni natural amb un programa de voluntariat forestal
22/07/2019 -

Hui ha començat el programa de voluntariat forestal per a la prevenció d’incendis que portarà a terme tasques de vigilància, informació i avís, per tal d’evitar incendis forestals fins al mes vinent de setembre.

Es tracta d’un programa de l’associació Interpreta Natura, subvencionat per la Generalitat Valenciana i coordinat amb la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira.

El voluntariat ambiental s’ha convertit en una de les formes de participació de la societat en la gestió ambiental, sent per a molts, la primera presa de contacte amb la problemàtica ambiental del nostre territori. En aquest cas, entre els voluntaris es troben un grup de joves de procedència russa, polonesa i eslovena, que actualment forma part del programa d’Idea Erasmus +.

Amb aquest programa es busca d’una banda formar els voluntaris i conscienciar la ciutadania, i d’altra vigilar i previndre els incendis forestals.

El punt principal del voluntariat seran les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, siga amb vehicle o itineraris de vigilància en punts estratègics a peu, aprofitant aquestes eixides per a reforçar la formació dels voluntaris i conéixer el terreny en cas emergència. En tots dos casos, els voluntaris faran les següents tasques:

• Comunicació amb els pics de vigilància més pròxims davant qualsevol indici d’incendi al 112
• Labors de neteja, podes i regs auxiliars.
• Control i vigilància de les cremes agrícoles.
• Inventari de punts conflictius i/o perillosos.
• Presència i dissuasió.

Els interessats a participar poden posar-se en contacte amb Interpreta Natura enviant un e-mail a interpretanatura@interpretayeduca.com

És important que els voluntaris coneguen qualsevol aspecte tècnic relacionat amb l’espai forestal, el medi ambient, l’ús públic i el territori perquè siguen capaços de conéixer, valorar i actuar davant de qualsevol situació. Per això, tots els voluntaris rebran jornades formatives amb les quals adquiriran les habilitats necessàries per al correcte acompliment de les seues funcions.

A més els voluntaris, encara que actuen sense ànim de lucre, estaran donats d’alta en una assegurança d’accidents i tindran les dietes a càrrec del programa. En cas que se sol·licite podran certificar-se les hores de voluntariat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 6 =

programacion rialto
25n el puig
diputacion de valencia 25n
25 paiporta 2019
museo etnologia
alcasser 25n 2019
medioambiente torrent
25 paiporta 2019
diputacion de valencia 25n
25n el puig