25n
25N
25N

Alzira demana una fumigació extraordinària contra el mosquit tigre

Alzira demana una fumigació extraordinària contra el mosquit tigre
20/06/2019 -

L’Ajuntament d’Alzira sol·licita un tractament addicional contra el mosquit tigre al nucli urbà d’Alzira, per tractar de pal·liar els efectes del mosquit tigre a la ciutat. A hores d’ara encara no està tancat amb l’empresa adjudicatària del servei, Lokímica, quin dia es faria el tractament.

En aquest cas, seria una mesura extraordinària que se sumaria a les fumigacions que es practiquen de manera protocol·lària dins de la campanya gestionada pel Consorci de la Ribera, a la qual l’Ajuntament ja s’ha sumat en altres ocasions. L’empresa LOKÍMICA S.A, licitadora encarregada de subministrar el tractament serà també qui porte a terme aquesta acció preventiva i es posaran a l’abast de la ciutadania per a resoldre qualsevol incidència que es puga produir.

Des de principi d’any, l’Ajuntament d’Alzira ja ha destinat 25.755 € a aquests tractaments. Les tasques consisteixen a revisar durant tot l’any els focus de mosquits, com és el cas de les séquies, embornals, fonts ornamentals i qualsevol punt que presente làmines d’aigua acumulada dins de les zones urbanes, que és on l’ajuntament té competència per a fer-ho. A més en el cas de la mosca negra, les accions es porten a terme al voltant del riu.

La passada setmana, els alcaldes de diverses localitats es van reunir amb l’empresa i la Mancomunitat, per a demanar que s’intensifiquen els tractaments, amb accions puntuals donada la greu situació que s’està vivint enguany a les diferents poblacions.

A més, el departament de sanitat també ha preparat una xarrada informativa sobre la mosca negra i el mosquit tigre que tindrà lloc el pròxim dia 11 de juliol a les 18.00 h en la casa de la cultura. El ponent serà Ricardo Acosta, biòleg i responsable de la campanya de tractament en la Ribera del mosquit tigre, mosquit comú i mosca negra, mosca comú de l’empresa Lokímica. A la xarrada, es donarà a conéixer el cicle de vida dels simúlids i del mosquit tigre, i es parlarà d’actuacions preventives per a evitar-los.

El treball per tal de combatre aquest tipus de plagues es planifica al llarg de tot l’any però enguany la localitat pateix un episodi més greu, per la qual cosa s’han hagut de planificar mesures “extra”.

Més informació

1 Comentari

  1. Fumigación Valencia
    Fumigación Valencia juny 21, 08:26

    Una fumigación a tiempo contra estas plagas puede ayudar a que su propagación sea nula o menor, suponiendo un gran alivio para la sociedad.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =