25n
25N
25N

L'Ajuntament d'Alzira commemora el Dia Internacional pels Drets de les Dones

L'Ajuntament d'Alzira commemora el Dia Internacional pels Drets de les Dones
06/03/2020 -

La plaça del Carbó ha acollit aquest migdia l’acte homenatge del Dia Internacional pels Drets de les Dones. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha encetat l’acte agraint l’assistència dels alzirenys i alzirenyes i parlant d’aquesta fita a la història pels drets aconseguits. “La lluita pels drets de les dones comença a créixer i a expandir-se. Cada vegada són més les dones i homes que justifiquen aquesta lluita com la seua pròpia i reconeixen el feminisme com el moviment que ha d’agrupar a tots els sectors socials. Així i tot, encara queda molta feina a fer, queda desigualtat, sostre de vidre, limitacions professionals, micromasclismes i la violència de gènere, i hem de seguir treballant”.

A continuació, l’alcalde ha donat pas a la regidora d’Igualtat, Marina Mir, i la regidora de Joventut i Cooperació Leticia Piquer, que han llegit la Moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament d’Alzira, en la qual s’aprova continuar treballant en polítiques d’igualtat, contra la violència masclista i l’equiparació salarial entre homes i dones.

A l’acte també han participat l’Associació Unió per les Pensions, que ha fet el seu parlament en favor de la lluita feminista. A més, han instat els assistents a acudir a l’acte que tindrà lloc el diumenge 8 de març a les 11.30 a la plaça Major de la ciutat. Es tracta d’una concentració convocada pel col·lectiu 8M d’Alzira que agrupa diverses associacions de la ciutat.

Els assistents han gaudit de l’actuació musical d’Irene Medan Sifre, acompanyada a la guitarra per Lucas Ibáñez Peris, que han interpretat dos peces musicals, Cançó de Camí, poema de Maria Mercé Marçal, i Yo no soy esa, de Mari Trini.

A aquest acte se suma també l’acte que va tindre lloc el passat dimecres en què es va atorgar la Insígnia d’Igualtat a l’alzirenya Mónica Carrió. La Insígnia d’Igualtat d’aquest Ajuntament és una distinció que es concedeix amb motiu del 8 de març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, com a reconeixement a una dona, un home, una entitat o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit pel foment de la igualtat de dones i hòmens, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i fer efectiva la igualtat, per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’erradicació dels estereotips sexistes; en definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + un =

lleida 2020
activem alfafar