25n
25N
25N

Alzira commemora el Dia Internacional pels Drets de les Dones

Enguany per prevenció no hi haurà acte a la porta de l’Ajuntament

Alzira commemora el Dia Internacional pels Drets de les Dones
04/03/2021 -

Un any més l’Ajuntament d’Alzira, fa un homenatge a totes les dones en el Dia Internacional pels Drets de les Dones. A causa de la situació sanitària, la tradicional lectura del manifest a la plaça del Carbó s’ha substituït per un vídeo en el qual participen els membres de la COPIM, (Comissió Interdepartamental per a la Política d’Igualtat Municipal) dels diferents departaments de l’Ajuntament.

“Enguany, per responsabilitat hem decidit no convocar un acte que sol reunir a una quantitat de gent considerable. És essencial seguir amb la reivindicació, per això hem volgut fer diferents accions per a donar visibilitat a la lluita pels drets de les dones. Cada vegada són més les dones i homes que justifiquen aquesta lluita com la seua pròpia i reconeixen el feminisme com el moviment que ha d’agrupar a tots els sectors socials”, ha explicat la regidora d’Igualtat Marina Mir.

Encapçalat per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora d’Igualtat Marina Mir aquest document audiovisual repassa amb frases senzilles la línia d’actuació en matèria d’Igualtat des del punt de vista de les diferents àrees municipals.

La campanya es completa amb una acció participativa en la qual es busca donar difusió i visibilitat del 8M. La regidoria repartirà entre els comerços de la ciutat cartells i marxandatge del 8M per als clients i clientes de les botigues. D’aquesta manera, quan s’efectue una compra al comerç es repartirà un adhesiu o imant i es convidarà a tots els alzirenys i alzirenyes a donar suport a la campanya, fent-se fotos i pujant-les a les xarxes. Cal etiquetar el perfil de l’Ajuntament en Facebook @AjuntAlzira o Intagram @Ajuntalzira i fer ús del hashtag #Alzira8M2021. Els participants entraran en el sorteig a través de les xarxes socials de llibres escrits per dones i samarretes. El termini per a pujar les fotos és del 8 al 12 de març.

A més en el passat Ple de l’Ajuntament d’Alzira del dia 24 de febrer es va aprovar una moció en la qual s’acordava continuar elaborant polítiques d’igualtat de caràcter intersectorial i transversal, des de mobilitat, atenció a col·lectius vulnerables, coeducació i conciliació, fins a infraestructures i esport i a dotar-les pressupostàriament.

La setmana passada ja es va anunciar les guardonades amb la insígnia d’Igualtat de la ciutat, a les treballadores de les escoletes municipals, per la seua tasca per haver dissenyat i implementat any rere any en un projecte educatiu integrant transversalment el principi d’igualtat i no discriminació sexual, tant en la metodologia com en el contingut curricular i en el treball diari.

Altres departaments donen suport a aquesta data i per això la Biblioteca Municipal ha portat a terme al llarg de tota la setmana una campanya en xarxes per a donar visibilitat a les escriptores alzirenyes. Cada dia es destaca un conjunt d’obres d’autores de la ciutat com, Macarena Tabacco, Amparo Olivares, Laia Fontana, Silvia Savall, Maria Calvo, Lluch García, Tessa Martín, Marta Oliver, Arantxa Comes, Eva Pau o Rosa Mª Benito entre altres o il·lustradores com Lara Ferrer, Alba Fluixà, Teresa Giner o Empar Piera.

Per la seua banda des de Serveis Urbans està programada per a dilluns la il·luminació de les fonts de la ciutat, Alzira vol deixar patent la seua implicació en aquesta lluita tan necessària i essencial, per tal motiu il·lumina les fonts de les places del Regne i Major i la del parc de l’Alquenènsia amb el color morat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − tres =