25n
25N
25N

Alzira completa la restauració de dues peces del monestir de la Murta

Alzira completa la restauració de dues peces del monestir de la Murta
31/08/2020 -

El Museu Municipal d’Alzira, MUMA, dependent de la regidoria de Patrimoni Històric, ha completat la restauració de dos claus renaixentistes procedents del monestir de Santa Maria de la Murta.

La sala permanent d’Enrique Núñez del MUMA incorpora aquestes dues peces recentment restaurades que van ser trobades a l’excavació arqueològica que es va portar a terme els anys 90 al claustre del monestir.

La regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, ha valorat esta actuació: “Es tracta d’una aportació important al treball de restauració i conservació del monestir de la Murta que incrementa el valor del nostre patrimoni”.

Els professionals que han portat a terme el treball han explicat que una clau és una dovella central d’un arc o d’una volta, que sol ser de majors dimensions i habitualment està decorada. En aquest cas, la restauradora Esmeralda Pons ha estat l’encarregada de portar a terme aquesta tasca en estes dues peces, on ha pogut apreciar fàcilment l’escut de la família Vich, una de les famílies comitents del monestir i un rostre humà amb turbant.

“Les claus estaven en molt mal estat de conservació, ja que es van trobar amb grans pèrdues i fractures”, assegura la restauradora.

El llarg procés restauratiu va constar de diferents etapes, entre les quals cal destacar l’adhesió de les parts fracturades, el cosit amb fibres de vidre per a les zones de menor contacte i la reintegració volumètrica; sempre fent ús de les tres regles fonamentals de la restauració: reversibilitat, reconeixement i respecte per l’original.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 12 =