caixa popular

Alzira comença les jornades “Falles i Creativitat” de la Universitat de València e IDEA

El proper 20 de maig es celebren les pròximes jornades sobre les xarxes socials de les falles

Alzira comença les jornades “Falles i Creativitat” de la Universitat de València e IDEA
17/05/2017 -

Dissabte passat tingué lloc la primera de les jornades de la part pràctica del títol universitari de postgrau Expert universitari Màster de Falles i Creativitat que s’han organitzat des de l’ADEIT (Fundació Universitat – Empresa de la Universitat de València) amb la regidoria de Desenvolupament Econòmic, al saló d’actes del Museu Municipal d’Alzira (MUMA), en la que participaren més de 60 persones.

En la presentació han intervingut el regidor de Desenvolupament Econòmic, Ivan Martínez, i Gil-Manuel Hernández, Professor de la Universitat de València i director del títol de postgrau Expert universitari en Falles i Creativitat. La taula: “Les activitats de les comissions falleres més enllà de la festa” i el posterior debat amb els assistents va comptar amb la col·laboració d’Alba Fluixà, artista plàstica, gestora cultural i poeta, que va moderar la taula, i les intervencions de Maria José Lahoz, mestra, actriu de teatre amateur i representant de la falla Avda. Josep Pau, María José del Olmo, representant de la Junta Local de Fallera de Gandia, Miguel Angel Tortosa, activista cultural, escriptor i representant de la falla La Malva, i Rafa Tortosa, coordinador de la falla Juan Ramón Jiménez de Xàtiva i guionista de falles. Al finalitzar el debat es va realitzar una visita guiada al Museu de la Junta Local Fallera d’Alzira de la mà de Toni Goig, representant de la Junta Local Fallera d’Alzira.

Les pròximes jornades tindran lloc el proper dissabte, dia 20 de maig, sobre la presència en Internet i les xarxes socials de les falles, les falles infantils i la investigació en nous materials sostenibles en la construcció de falles

Segons Ivan Martínez, regidor Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Alzira: “en aquestes jornades, a més d’exposar exemples particulars, també s’obri el debat al voltant de diverses qüestions (socials, econòmiques, artístiques…) que són les que més poden destacar i aportar des de l’àmbit dels territoris on es celebra la festa de les Falles fora de València ciutat. La voluntat de totes les entitats que hi participen és que aquestes jornades tinguen una continuïtat com a reflexió del fenomen econòmic, social i cultural que són les falles més enllà de la ciutat de València en una població que té una marcada presència de l’àmbit associatiu de les falles”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

Paiporta
Tardor
cultura als barris