25n
25N
25N

Alzira activa l'alerta roja per fortes pluges

Alzira activa l'alerta roja per fortes pluges
12/09/2019 -

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha acudit aquest migdia al Pont de Ferro per tal de comprovar l’estat del Riu al seu pas per la nostra Ciutat. A hores d’ara el cabdal del riu és baix i no s’ha manifestat cap canvi important.

De tota manera, ens mantenim alerta al creixement dels afluents del Xúquer que s’ha produït al seu pas per localitats veïnes i també del mateix riu i seguirem informats i pendents de possibles canvis.

“La crescuda de Canyoles a l’Albaida, que ha desbordat en Alberic, no ens ha portat problemes però estem a l’espera de la pujada del nivell a Alzira. Donat que la crescuda du moltes canyes, esperem que no afecte a les nostres infraestructures. Pel que fa a la quantitat d’aigua, la previsió, des del punt de vista tècnic, és que puga ser absorbida pel mateix Xúquer. Com que ara mateix no plou, al riu li dóna temps a desaiguar.” ha manifestat l’alcalde.

Des del departament de Medi Ambient també s’està controlant el nivell de l’aigua al seu pas pel Mirador del Xúquer, en la confluència del Xúquer amb el barranc de la Casella. A hores d’ara, la situació és de tranquil·litat. El canal interceptor de les Basses està controlat, sense incidències, i els accessos a la ciutat estan tots oberts.

Encara que pel moment tot continua amb normalitat, s’insisteix a la ciutadania que continue pendent de l’estat de l’emergència i procure estar informada de l’evolució de la situació pels mitjans de comunicació oficials: butlletins informatius d’Alzira Ràdio i les xarxes socials municipals (Facebook, Twitter i Instagram) o altres institucions i 112 Comunitat Valenciana. En tot cas sempre podeu cridar a la Policia Local 962455233.

Es mantenen les següents recomanacions d’urgència:

• Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se i allunya’t de les riberes dels rius i barrancs.
• Revisa la teua habitatge, neteja els baixants i canalitzacions.
• No propagues rumors o notícies exagerades de danys.
• Les empreses i comerços han de prendre les mesures d’informació als seus treballadors i treballadores i de precaució davant d’aquest episodi de pluges.
• Se sol·licita la col·laboració ciutadana perquè actuen amb la major prudència, en els casos que la situació ho requerisca. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =