25n
25N
25N

Álvaro: 'Hem reduït en 3.000 tones mensuals les escombraries que va a abocadors'

Álvaro: 'Hem reduït en 3.000 tones mensuals les escombraries que va a abocadors'
14/09/2016 -

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha afirmat que “amb la redistribució de fluxos hem aconseguit reduir en 3.000 tones mensuals les escombraries que acaba en abocadors”.

Així mateix, Julià Álvaro ha indicat que aquesta disminució suposa també un estalvi per als ajuntaments i, conseqüentment, per als seus habitants, que han de pagar per cada tona que va a l’abocador.

Des de fa dos mesos funciona la redistribució de la logística en matèria de gestió de residus a la Comunitat Valenciana, impulsada des de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

D’aquesta manera, les escombraries dels 93 municipis inclosos en el Pla Zonal V5, que abans viatjava a Alacant, en l’actualitat és transportada en part a la propera planta de tractament de Guadassuar, a la de Algimia i al EMTRE. Al seu torn, la brossa de la Vega Baixa i part de la procedent de la província és enviada a plantes de tractament d’Alacant, Xixona, Elx i Múrcia, en comptes d’enterrar-se en abocadors de la mateixa província, com succeïa anteriorment.

El secretari autonòmic ha agraït la col·laboració dels consorcis per a la gestió de residus, que han incrementat la seua activitat de tractament per a respondre a la demanda.

En cas de mantenir-se aquesta dinàmica, en un any s’evitaria que més de 30.000 tones d’escombraries acaben soterrades en abocadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tres =