Álvaro: "els horaris que tenim hui en dia al nostre país no són els més racionals, ni saludables"

Compromís proposa modificar la normativa europea per deixar de fer els canvis d'hora

Guardar

monica-alvaro
monica-alvaro

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta per que el Consell pose en marxa els mecanismes necessaris per instar a les institucions europees a modificar la seua normativa per deixar de realitzar els canvis d'hora d'estiu i hivern.

Segons Álvaro, "els horaris que tenim hui en dia al nostre país no són els més racionals, ni saludables. Les raons són múltiples però entre elles es troba la normativa europea que ens obliga a canviar l'hora dues vegades a l'any. Al respecte d'aquesta situació, en Estats com Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Holanda, Eslovàquia, República Txeca, França i Bèlgica ja s'han registrat iniciatives ciutadanes demanant que es deixe de realitzar el canvi d'hora".

"I, anant més lluny, un grup de més de 70 eurodiputats i eurodiputades de diversos països i ideologies ha anunciat que presentarà una moció per modificar l'actual normativa europea i eliminar els dos canvis que fem cada any. Entre els signants trobem representants de tot l'arc parlamentari des del Partit Popular Europeu (PPE) fins a l'Esquerra Unitària Europea (GUE), passant per socialistes (S&D), liberals (ALDE), conservadors i reformistes europeus (GUE), els Verds (ALE) o els euroescèptics".

"Recordem que el canvi d'hora, que es realitza dues vegades a l'any, es va posar en marxa durant la primera crisi del petroli quan alguns governs occidentals van decidir avançar l'inici del dia els mesos de més llum, per reduir el consum d'electricitat. Ara bé, sembla que esta mesura estava pensada en termes econòmics però no tant en termes humans, ja que el canvi horari afecta sobre la salut i la vida quotidiana de les persones".

"D'altra banda, l'estalvi energètic, raó fonamental per fer aquests canvis, és cada vegada més qüestionat ja que el que estalviem unes hores ho perdem les hores de després, perquè actualment el consum de l'electricitat ocupa una franja horària major. De fet, organitzacions Greenpeace s'han mostrat crítiques amb el canvi d'hora ja que l'estalvi energètic generat a Espanya és insuficient i comporta problemes i molèsties a la ciutadania", ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.

Arxivat a:

Destacats