25n
25N
25N

Álvaro: "Blasco té prou motius per a preocupar-se arran de la investigació de les Corts sobre Savia"

Álvaro: "Blasco té prou motius per a preocupar-se arran de la investigació de les Corts sobre Savia"
07/11/2016 -

La portaveu de Compromís a la Comissió d’Investigació sobre el procés d’adjudicació de places a les residències del grup Savia, Mònica Álvaro, arran de la carta que l’ex conseller Rafael Blasco ha enviat des de Picassent, ha manifestat que “el senyor Blasco ara no ens vinga amb excuses i desvinculacions. Ell té molt de què preocupar-se arran de les investigacions que s’estan duent a terme des de les Corts”.

Segons Álvaro, “sembla que, amb eixa carta manuscrita, Blasco vol desvincular-se d’un model que ell mateix va crear i sobre el qual hi ha moltes incògnites que van destapant-se a poc a poc. En primer lloc, tant Blasco com la seua mà dreta, Tina Sanjuán, esta també des del “chabolo”, afirmen que es feren diverses reunions amb tota mena d’agents socials i polítics per explicar el model d’accessibilitat abans de donar-lo a conèixer. Però en eixa afirmació solament es mantenen els dos càrrecs empresonats, ja que cap dels entrevistats diu conèixer el model previ la seua publicació i tampoc s’ha trobat cap informe preliminar sobre la redacció”.

“A hores d’ara, desconeixem la procedència del model, del que neguen haver iniciat les Direccions Generals o els càrrecs implicats. I sospitem que aquest model es va fer fora de la Conselleria”.

La també síndica adjunta de Compromís ha assenyalat que “el famós informe que, segons el resident de Picassent, donaria veracitat a la clàusula d’exclusivitat del senyor Blasco, és un informe que curiosament reben per e-mail, amb destinatari ocult tal i com afirmen, els membres del PP en la comissió i que no avala res, ja que la resolució de l’ex-conseller és del 26 de setembre del 2001, i el dit informe del 21 d’octubre del mateix any. Una interpretació com la que va fer en el seu moment Rafael Blasco havia d’haver dut informe previ i no posterior, un cop la resolució ja estava publicada, per la qual cosa, considerem que Blasco volia premiar a unes empreses sobre altres al fer eixa interpretació sense informe previ”.

“El model d’accessibilitat el vicia i el prostitueix el propi Blasco quan fa resolucions sobre el mateix sense informes, quan no compleix amb el plec de condicions i no sanciona les empreses de Gerocentros (després Savia) per no aportar els terrenys en la data prevista. I quan permet, i fa la vista grossa, sobre els incompliments en la construcció de residències, quan era motiu –segons el plec de condicions- per finiquitar la concessió”.

“Blasco, des del “chabolo”, té molt pel que preocupar-se, i sospitem que les decisions que va prendre, tant quan era conseller de Benestar com de Territori, eren per a beneficiar certes empreses, atès que després es denunciaren pressions als ajuntaments en la cessió del terreny, sobre les quals tant es va molestar quan li preguntàrem des de Compromís”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =