25n
25N
25N

Álvaro: "Anem a investigar l'origen de l'incendi de l'abocador de Novelda i estudiar mesures cautelars per evitar que torne a passar"

Álvaro: "Anem a investigar l'origen de l'incendi de l'abocador de Novelda i estudiar mesures cautelars per evitar que torne a passar"
19/09/2016 -

Hui està previst que els tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental es desplacen a l’abocador de residus industrials no perillosos de Novelda (Alacant), en el que es va declarar un incendi divendres passat. “Per a intentar evitar que torne a passar, i garantir al màxim la seguretat i la salut de les persones, necessitem conéixer les causes d’este incendi”, destaca el secretari autonòmic de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, Julià Álvaro.

Per això, els tècnics aniran a Novelda per a iniciar in situ la investigació sobre les causes de l’accident i estudiar mesures cautelars fins que es coneguen les causes de l’incendi i es reparen totes les instal·lacions i equips que hagen pogut quedar.

Després de declarar-se l’incendi, la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en coordinació amb l’Ajuntament de Novelda el Servei Provincial de Bombers i la Direcció General d’Emergències, enviava a esta la localitat alacantina de la comarca del Vinalopó Mitjà una estació mòbil de control de la qualitat de l’aire atmosfèric, per a poder prendre dades en temps real i poder garantir la salut de les persones.

El subdirector general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental i un tècnic del Servei de Control de la Qualitat de l’Aire es van traslladar el dissabte a la zona per a supervisar la instal·lació d’esta unitat mòbil, perquè en la zona de Novelda no hi ha estació fixa de control. Es feia imprescindible per tant una actuació ràpida i coordinada que permetera donar seguretat a la ciutadania i un control efectiu de la qualitat de l’aire en la zona.

Així mateix, a primera hora d’ahir dissabte els tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental van realitzar una primera visita d’inspecció a les labors d’extinció. Allí van comprovar que l’incendi estava pràcticament extingit, tot i que encara seguia un front fumejant obert que els servicis d’extinció estaven intentant ofegar amb l’aportació massiva de terres.

La celeritat i coordinació de la resposta entre els diferents departaments de la Generalitat Valenciana ha sigut fonamental per a controlar de forma ràpida, tant les labors d’extinció com el mesurament de la qualitat de l’aire en la zona en temps real per la salut de les persones. Els directors generals de Qualitat Ambiental i Emergències, Joan Piquer i José Mª Ángel respectivament, han estat i continuen estant en contacte permanent per a la implementació àgil de les mesures que consideren necessàries i oportunes. De fet, des de la Direcció General de Qualitat Ambiental també s’ha informat el veí municipi de Monòver de les actuacions previstes i dutes a terme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 15 =