25n
25N
25N

Les alumnes d'Alfabetització i Aules d'Español per a Immigrants celebren el seu esmorzar intercultural de cap d'any

Durant aquest trimestre s’ha treballat des de les perspectives lingüística, intercultural i de gènere

Les alumnes d'Alfabetització i Aules d'Español per a Immigrants celebren el seu esmorzar intercultural de cap d'any
13/12/2019 -

Prop de mig centenar d’alumnes del programa d’Alfabetització i Aules d’Espanyol per a Persones Immigrants, que gestiona la Lliga Espanyola de l’Educació i la Cultura Popular, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Quart de Poblet, ha celebrat la fi del trimestre acadèmic amb un esmorzar intercultural. Les assistents han compartit, a més de plats dels seus països d’origen, anècdotes, experiències i riures. A la trobada, han assistit la regidora d’Educació, Consue Campos, i la de Cultura, Cristina Mora.

Les alumnes, que provenen de quatre continents i nou països diferents, Algèria, el Brasil, la Xina, l’Índia, el Marroc, Palestina, Rússia, el Senegal i Uzbekistan, han realitzat aquest esmorzar amb l’objectiu de crear un espai de trobada, coneixement i convivència per a dones de diversos orígens, religions i llengües.

El curs es reprendrà després de Nadal i es continuaran treballant aspectes clau com l’adquisició de les eines lingüístiques necessàries per a la comprensió de la llengua i l’autonomia personal de les beneficiàries. Una altra de les qüestions que també es reforçaran són l’educació des de la perspectiva de gènere, per a aconseguir l’apoderament de la dona, i la lluita contra la xenofòbia i el racisme en totes les seues formes. En definitiva, el programa d’Alfabetització i Aules d’Espanyol “és un mitjà per a una fi molt més important, fer possible una ciutadania igual en drets, però respectant les diferències d’origen”, com ha destacat la professora del curs, Saloua Laghrich.

Aquest programa està cofinançat per la Unió Europea, a través del Fons d’Asil, Immigració i Integració i pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social (Secretaria General d’Immigració i Emigració-Direcció General de Migracions).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + quinze =

art en blanc