25n
25N
25N

L'alumnat de Quart de Poblet treballa valors com la resiliència o el respecte a través del cinema

El programa “Cinema i valors” está destinat als cursos de 3º i 4º de primària i 3º i 4º de la ESO

L'alumnat de Quart de Poblet treballa valors com la resiliència o el respecte a través del cinema
23/01/2020 -

Alumnat de 4t de l’ESO del col·legi Sant Enric de Quart de Poblet ha viscut hui una jornada diferent en la qual, a través del cinema i el testimoniatge d’una persona sense llar, ha treballat el concepte de resiliència i ha pogut sensibilitzar-se amb la crua realitat que ha d’afrontar aquest col·lectiu. L’activitat forma part del cicle “Cinema i valors”, emmarcada dins del programa de Prevenció Escolar que duu a terme la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), que dirigeix la regidora Lucía Fernández.

Així, està previst que més de 300 escolars de 3r i 4t de primària i 3r i 4t de l’ESO participen en aquesta activitat de cinema col·loqui amb la qual es pretén inculcar als i les estudiants valors com la capacitat de resiliència, el respecte o la igualtat.

L’objectiu en concret del visionament de la pel·lícula “Un gato callejero llamado Bob” ha sigut justament el de treballar la capacitat de resiliència amb l’alumnat perquè aprenga a detectar factors de protecció i habilitats personals que puguen ajudar-lo a superar situacions de dificultat i a redirigir la seua vida.

En aquest cas, s’ha utilitzat com a exemple al protagonista de la pel·lícula, una persona sense llar que finalment aconsegueix superar la seua addicció a la droga i aconsegueix reinserir-se en la societat. L’activitat s’ha realitzat en col·laboració amb l’associació Natania, que treballa amb persones sense llar, i que ha tractat de sensibilitzar als i les estudiants sobre aquesta realitat a través del testimoni en primera persona d’un col·laborador d’aquesta entitat que va viure diversos anys una situació similar a la del protagonista.

Les activitats continuaran el divendres 24 amb la projecció de Ballerina, destinada a alumnes i alumnes de 3r i 4t de primària, un film que forma part del programa de Salut en Curs que facilita la Conselleria de Sanitat.

A més, la UPCCA realitzarà durant aquest curs fins a 88 intervencions en els col·legis i instituts de Quart de Poblet amb la intenció de prevenir conductes addictives com el consum d’alcohol i drogues o el mal ús de les tecnologies i les apostes esportives. Per a això, es treballarà des de diverses estratègies, com les xarrades informatives, animacions teatrals, tallers d’habilitats per a la vida com a estratègies de reducció d’estrés o la mateixa projecció de pel·lícules.

Totes aquestes actuacions formen part de la campanya Quart a l’Escola, una iniciativa que es desenvolupa des de la regidoria d’Educació, liderada per Consue Campos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =