25n
25N
25N

L'alumnat de Quart de Poblet coneixen com funciona el sentit de l'olfacte

L'alumnat de Quart de Poblet coneixen com funciona el sentit de l'olfacte
19/11/2019 -

Més de 60 alumnes i alumnes de l’IES Riu Túria i La Senda van participar en el taller “Olorar i assaborir amb el cervell“, una activitat que desenvolupa el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) a través del projecte Ciutat Ciència. La Casa de la Cultura va ser el lloc triat per a dur a terme aquest taller amb el qual es pretén donar a conéixer el sentit de l’olfacte i que s’emmarca dins de les activitats de la Setmana de la Ciència que organitza Quart és Ciència al costat de l’Ajuntament.

Després d’una xarrada explicativa sobre les bases biològiques de l’olfacte i el gust, els i les adolescents van poder dur a terme diferents experiments a través de tallers pràctics. L’alumnat va participar en diferents tests individuals en els quals van poder demostrar si eren “supergustadors” o quina capacitat tenia la seua memòria olfactòria.

Els i les joves també van tindre l’oportunitat de conéixer dades tan curioses com que el sentit de l’olfacte, el més primitiu de tots, és l’únic que té neurones en contacte amb l’exterior, el nombre de papil·les gustatives que té un ésser humà o que l’olor dels nostres semblants ajuda a sentir empatia i regula la conducta social i sexual.

A més, totes les dades recollides formaran part d’un estudi que està desenvolupant la Xarxa Olfactòria Espanyola en l’àmbit nacional sobre capacitat olfactòria i gustativa.

Quart de Poblet forma part de la xarxa de Ciutat Ciència, un projecte de divulgació científica posat en marxa pel CSIC i el FECYT, des de 2016, moment en el qual es va convertir en el tercer municipi de la Comunitat Valenciana a adherir-se a la iniciativa que busca acostar l’actualitat científica i tecnològica a les localitats allunyades dels grans nuclis urbans.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

art en blanc
art en blanc