25n
Orgull
Orgull

L'alumnat de l'Escola Taller i el Taller d'ocupació de Quart de Poblet proven l'aplicació d'orientació laboral VOCCESS

L'alumnat de l'Escola Taller i el Taller d'ocupació de Quart de Poblet proven l'aplicació d'orientació laboral VOCCESS
16/07/2021 -

“Quart és Europa”, l’Àrea de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Quart de Poblet, ha organitzat una jornada per a testar l’aplicació mòbil VOCCESS d’orientació laboral, desenvolupada en el marc del projecte europeu “Vocational Success – VOCCESS”. Les alumnes i alumnes de l’Escola Taller i del Taller empre han sigut els privilegiats a poder provar aquesta aplicació.

L’objectiu principal del projecte és facilitar l’orientació laboral dels joves entre 16 i 28 anys, ajudant-los a determinar quina és la seua vocació i quin tipus de professions o estudis són més apropiats per a ells. Per a això, un dels resultats del projecte és l’App VOCCESS, basada en un programari anomenat “profiling system”.

Aquest sistema crea un perfil laboral a l’usuari a través de les respostes que proporciona en contestar a tres formularis diferents: un sobre interessos i passions, un altre sobre talents i habilitats, i l’últim sobre valors. Segons les dades obtingudes, l’usuari pot conéixer quina àrea laboral és la millor, la puntuació per a cada test i les recomanacions en matèria d’orientació laboral.

Durant la jornada, desenvolupada en el Centre d’Ocupació i Desenvolupament del municipi, el responsable de l’Àrea de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i l’equip de “Quart és Europa” ha presentat a les i els participants de tots dos programes d’ocupació i inserció laboral, les oportunitats de finançament que ofereix la Unió Europea, a més d’assistir-los en el testatge de l’aplicació mòbil.

“Quart és Europa” acosta Brussel·les a la ciutadania i posa l’accent principalment en les persones desocupades de llarga duració del municipi. El projecte VOCCESS, dotat de 96.000 euros, és finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

A més, en el projecte també participa l’associació Backslash de Quart de Poblet juntament amb organitzacions sòcies d’Itàlia, Bulgària, Macedònia i Turquia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =